Cebit mars 2002

Les Computerworlds artikler om årets Cebit i Hannover.

Les også:


Mira kommer hjem til jul
Microsofts hjemmekonsept med kodenavn Mira skal være i butikkene før jul. Med tynne informasjonsfjøler trådløst knyttet til en lokal pc blir applikasjonene tilgjengelig i hele huset.
Les artikkel

Spår omfattende umts-samarbeid
De største telekomselskapene i Europa går sammen om nettutbygging og bruk. Bak ligger kjempegjeld og behovet for kostnadskutt. På CeBIT snakkes det om at enkelte gjeldsofre kan få deler av konsesjonspengene tilbake.
Les artikkel

Velger hytter framfor it-investeringer
Eksportrådets stand skulle ha 12 norske utstiller. Kun Norman, Premos og CognIT kom. Norske investorer kjøper hytter i stedet for å finansiere norsk it-industri.
Les artikkel

Mobilgiganter sammen om felles betalingsløsning
T-Mobile og Vodafone går sammen om å utvikle en felles betalingsløsning for mobiltelefoner.Brukerne kan dermed få en felles mobil lommebok i Tyskland og i Storbritannia.
Les artikkel

Tror på opptur over sommeren
It-bossene uttrykker forsiktig optimisme under CeBIT. Salget holder seg lavt til over sommeren, så går det oppover. Analysebyråene følger etter, men er litt mer forsiktige.
Les artikkel

Med mikrofon i øret
HANNOVER: Håndfrisett kommer godt med i trengselen på Cebit. Amerikanske Sybersay mener mikrofonen bør sitte i øret.
Les artikkel

Utfordrer SGI
Sun lanserte Sun Blade 2000 på Cebit, en arbeidsstasjon med formål å vise grafisk fremstilling av data innen områder som medisin og olje.
Les artikkel

Konvergens gir resultater
Det utslitte konvergensbegrepet har fått innhold. Det er godt nytt for de norske CeBIT-utstillerne Tandberg, Axxessit og Nera. Sistnevnte tjente inn standkostnadene allerede første dag.
Les artikkel

Norsk bunnivå
La 2002 være bunnivået for norsk CeBIT-deltakelse. Neste år bør det bli rekord.
Les lederartikkel

Norske it-bedrifter vil ikke ut
Norske it-bedrifter har gode produkter og høy kompense. Men de vil ikke selge dem i utlandet. Tandberg er et eksempel på det motsatte. De har vært på Cebit siden 1993 og tjener penger på det.
Les artikkel

EU-regulering forsinker trådløse nett
HANNOVER: EU-kommisjonens strenge krav til radioutstyr kan bety at det fortsatt kommer til å gå lang tid før du kan kaste kablene dine. På CeBIT viser det at det gjenstår mange uløste problemer for trådløse nett og for Christopher Corbett, styremedlem i Weca.
Les artikkel

Uventet Telenor-støtte i Malyasia
Malaysias nest største mobiloperatør TRI går sammen med Telenor-eide Digi om å by på en 3G-lisens.
Les artikkel

Enslig japaner lusker inn i Europa
Toshiba lanserte sin første telefon for det europeiske markedet på Cebit. Den er laget for i-mode, men det er langt fra sikkert at Norge kommer på salgskartet.
Les artikkel

Unødvendige it-tap
I fjor kastet næringslivet minst en av hver femte krone de brukte på it ut av vinduet. Mange ledere er blitt over sløsingen og kutter investeringer. Det blir trangere tider for produsenter og konsulenter.
Les artikkel

Norsk programvareutvikling på Sri Lanka
Med hjelp fra Norad etablerer Sri Lanka seg som et attraktivt land for programvareutvikling. Lave priser og fokus på mobile java-applikasjoner har allerede lokket de første norske selskapene til øya.
Les artikkel
Store pda-endringer
Microsoft haler inn på Palm om hegemoniet i pda-markedet. Samtidig har Windows operativsystem gått forbi Symbians på det europeiske markedet.
Les artikkel

Alcatel utfordrer Cisco
Den franske systemgiganten Alcatel lanserer en ny generasjon svitsjer på CeBIT. Selskapet tar dermed et nytt skritt mot en dominerende posisjon i konvergensmarkedet.
Les artikkel

Billige løsninger kan komme
HANNOVER: Tandberg selger de dyreste videokonferansesystemer som kan kjøpes for penger. Konsernsjef Sverre Kjenne sier selskapet også kan begynne å utvikle billige løsninger.
Les artikkel

Åpne standarder i mobiltelefoner
Nokia og Siemens snakket ikke mye om mobiltelefoner under deres Cebit-pressemøter tirsdag. Nå dreier det seg om åpne standarder, der det skapes nye tjenester og om å få kundene til å bruke de mange funksjonene i telefonene.
Les artikkel

Offensiv Siemens på Cebit
Siemens forventer en voldsom vekst på alle telekommarkeder. Selskapet regner med en omsetningsvekst på ti prosent og kapring av markedsandeler fra konkurrentene.
Les artikkel

DSL inntar Europa
Produsenter av teleutstyr er overbevist om at 2002 kommer til å bli det store gjennombruddsåret for DSL i Europa. I løpet av året vil 70 prosent av bredbåndskundene bruke DSL.
Les artikkel

Fortsatt krisestemning på Cebit
It-krisa henger fortsatt over it-messa Cebit. For første gang går antall utstillere tilbake. Samtidig kunngjør arrangøren Deutsche Messe at messa neste år åpner i New York.
Les artikkel

Inpoc fikk mms-jobb for NetCom
Schibsted-selskapet Inpoc og Nokia skal utvikle mms-tjenester for Netcom. Samarbeidet innebærer at du kan sende lyd - og bilde-medildinger, på samme måte som med sms-tekstmeldinger.
Les artikkel

Nokia i storslag på Cebit
Dagen før den store Cebit-messen åpner slo Nokia til. I bagasjen med til Hannover hadde finnene med seg nye gprs-telefoner med fargeskjermer, en ny kommunikator og mobil Java. Men ingen av de nye telefonene har sjanse til å vinne noen designpriser.
Les artikkel

Nordmenn må droppe Cebit
Flere norske selskaper har i siste liten trukket seg fra Cebit. Messen i Hannover blir for dyr for mange små og mellomstore norske it-selskaper.
Les artikkel

Lanserer mms-tjenester på Cebit
Netcom og svenske Telia vil vise fram sine mms-løsninger på forbrukermessen Cebit om en måned.
Les artikkel

Grådigheten i mobilbransjen
Om akkurat en uke starter Cebit, verdens største fagmesse i Hannover, Tyskland. For en og halv uke siden ble 3Gsm World Congress i Cannes avsluttet. Dette er mobilbransjens desidert viktigste møteplasser.
Les kommentar

Sony Ericsson-premiere på Cebit
Sony Ericsson vil lansere sine første mobiltelefoner for det europeiske markedet under Cebit om en måned.
Les artikkel