Chess-salget kan bli utsatt til november

Fredag 9. september bestemmer Konkurransetilsynet om de vil foreta seg noe overfor TeliaSonera/Chess-oppkjøpet. Går de videre med saken blir det vinter før konklusjonen foreligger.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Signe Horn til Computerworld.no. Hun forteller at tilsynet har hatt saken på bordet en stund, og at den har blitt behnadlet som en vanlig fusjonsmelding. Tilsynet har også bedt om mer informasjon som de også har mottatt.

- Den 9. september bestemmer vi oss for om vi skal gjøre en inngripen, det vil si om vi går videre med saken eller lar den ligge, sier Horn.

I knappe to uker må med andre ord TeliaSonera og Chess leve i uvisshet om hva norske konkurransemyndigheter faller ned på.

Kan forby eller velsigne

Hun legger til at det ikke er noen hemmelighet at denne saken angår og har betydning for konkurransen i mobiloperatørmarkedet.

- Hvis vi går videre med saken, regner jeg med at vi er i november før vi sier ja eller forbyr oppkjøpet, sier hun.

Det er ikke uvanlig at Konkurransetilsynet kommer med en liste over krav som skal innfris før man godkjenner oppkjøp av denne karakter - og det er vanlig at selskapet selv kommer konkurransemyndighetene i forkjøpet med tiltak som gjør et aktuelt oppkjøp mer spiselig.