Chess vil bli større enn Netcom

Chess vil bli større enn Netcom

Chess-gründer Idar Vollvik tror at de på sikt kan bli større enn Netcom. Vollvik lover også at Chess-kundene kan få fortsette å ringe på Telenor-nettet.

Både analytikere, presse og kunder har lurt på hva som vil skje med Chess etter at TeliaSonera i dag annonserte at de kjøper selskapet. Det ene spørsmålet har handlet om hvor lenge Chess for lov å være Chess siden TeliaSonera også eier Netcom. Idar Vollvik var ikke i tvil på dagens pressekonferanse i Oslo.

 

- Vi kan på sikt bli større enn Netcom i markedet. Vi vil gjerne vokse på bekostning av Netcom. Chess skal fortsette som et eget varemerke og vi skal fortsette å presse priser, sier han.

 

Kjapt og lettbent

 

Konkurransetilsynet må gi sin godkjennelse før kjøpet kan bli gjennomført. Vollvik forteller at de har gjort sine sonderinger hos tilsynet og at tilbakemeldingene har vært positive.

 

Sjefen for mobildivisjonen i TeliaSonera, Kenneth Carlberg,  bekrefter at Chess ikke skal bli integrert i andre selskaper.

 

- Det skal være et kjapt og lettbent selskap og merkevaren skal styrkes ytterligere, sier han og lover en større variasjon i hva som skal tilbys av produkter og tjenester uten at han ville gå noe nærmere inn på det.

 

Vollvik og Carlberg mener at de vil få svar fra Konkurransetilsynet en gang mellom begynnelsen og midten av september. Men tilsynet sier til Computerworld.no at det ikke finnes noen garantier for det.

 

Ingen tvinges

 

Mange har tatt for gitt at Chess og selskapets nye eiere vil prøve å tvinge de rundt 300.000 Chess-kundene som i dag bruker Telenors nett over på Netcoms nett. Det er nettopp her mange av synergieffektene som TeliaSonera sier de får, ligger.

 

Men Vollvik lover at alle Chess-kundene som ønsker det, fortsatt kan få bruke telenornettet.

 

- De kan velge mellom Telenor og Netcom nå og det vil også være slik i fremtiden. De som vil ha Telenor, de får Telenor, sier han.

 

Det skal fremdeles være gratis å skifte nettleverandør, men alle nye Chess-kunder blir nå automatisk satt opp på Netcoms nett. Frem til nå har Telenor vært en såkalt "foretrukket leverandør".

 

- For 90 prosent av kundene betyr det ingenting hvilken nettleverandør man har, sier Vollvik.

 

Tung flytteprosess

 

Denne fremgangsmåten betyr likevel at den store kundemassen på telenornettet ikke blir lett å flytte i en fei. Derfor planlegger Chess å bruke god tid og vil sette i gang store insentivkampanjer utover høsten.

 

Vollvik er også fast bestemt på å fortsette som Chess-sjef en stund til. Blant annet lokker en fremtidig bonus.

- Den knytter meg veldig nært til Chess. Jeg ser frem til å lede selskapet i noen år frem til en annen type leder kan ta det videre, sier han.