Ciber lander millionavtale

Ciber lander millionavtale

Konsulentselskapet Ciber Norge pusser opp Statens vegvesens it-verktøy.

Statens vegvesen har bestemt seg for å modernisere applikasjonen LABSYS, et verktøy benyttes til kvalitetskontroll av veibyggematerialer. I en lukket anbudskonkurranse er Ciber Norge valgt ut som leverandør for jobben, som er anslått å ha en verdi på om lag seks millioner kroner.

LABSYS web ble tatt i bruk i 2005 for at Statens Vegvesen skulle realisere sin målsetting om elektronisk utveksling av prøveresultater fra kvalitetskontrollen med sine samarbeids-partnere. Med LABSYS web ble utveksling av materialdata mellom byggherre, entreprenører og underleverandører effektivisert.

- Dette prosjektet har vært svært vellykket og vi ønsker nå å modernisere systemet for å øke brukervennligheten, oppgradere datamodellen og den tekniske plattformen samt tilrettelegge for enklere integrasjon med andre systemer, sier Erik Andersen i Statens Vegvesen i en pressemelding.

Ciber ble etablert i 1974 og er en internasjonal leverandør av it-tjenester og løsninger til private og offentlige virksomheter. Selskapet har i dag om lag 8000 ansatte fordelt på 85 kontorer i 18 land. Den norske virksomheten har 147 ansatte og omsatte i fjor for 222 millioner kroner med et driftsresultat på 24 millioner kroner.