Cingular vinner kampen om AT&T Wireless

Det blir amerikanske Cingular som overtar AT&T Wireless for 41 milliarder dollar.
Cingular og AT&T Wireless har blitt enige om oppkjøpet av sistnevnte selskap. Cingular må ut med 41 milliard dollar (285 milliarder kroner) for oppkjøpet.

Dermed er britiske Vodafone ut av spillet om AT&T. Verdens største mobilselskap får ikke innpass i det amerikanske markedet. Vodafone skrev i en pressemelding at de ikke lenger synes det var i selskapets og aksjonærenes interesse å fortsette samtaler med AT&T. Britene har et tett samarbeid med Verizon, som er en av de største aktørene på det amerikanske mobilmarkedet.

AT&T aksepterte Cingulars bud på 15 dollar per aksje.

At ikke Vodafone men Cingular fikk AT&T, betyr at antallet store mobilaktører på det amerikanske markedet går ned fra seks til fem. Hadde britene fått tilslag på sitt bud hadde det vært mer konkurranse i stedet for konsolidering og sammenslåing. Valget av en amerikansk aktør er ønsket av mange amerikanske analytikere, som mener at en konsolidering må til for å forbedre markedet.

De andre fire aktørene er Nextel Communications Inc., T-Mobile USA Inc., Sprint Corp. og Verizon. Cingular er ifølge sine websider i dag USAs nest største mobilselskap med 24 millioner kunder. AT&T har 22 millioner kunder, 30.000 ansatte på 500 steder over hele USA.

AT&T Wireless ble skilt ut av AT&T i juli 2001