Cisco advarer mot andre trådløs-leverandører

Cisco advarer mot andre trådløs-leverandører

Onsdag lanserte Cisco trådløsmodul til lan-svitsjen Catalyst 6500. -- Frittstående utstyr er bare egnet til pilotprosjekter, sier selskapet.
Catalyst 6500-plattformen er Ciscos lan-flaggskip, installert i svært mange av verdens største bedrifter. Den nye trådløs-modulen ble lansert sammen med oppdatert administrasjonsplattform og aksesspunkter til såvel utendørs som innendørs bruk.

Men Cisco integrererer ikke bare trådløst nett i sin viktigste svitsj, selskapet advarer samtidig mot frittstående løsninger fra andre produsenter.

-- Boksene som kommer fra andre leverandører egner seg ikke til større installasjoner i store og mellomstore bedrifter. De er kun brukbare i det jeg vil kalle enkle pilotprosjekter, sier Ciscos produkssjef Douglas Gourlay ifølge IDG News.

Den nye trådløsmodulen, Wireless Lan Services Module (WLSM) kan støtte så mange som 300 aksesspunkter og 6.000 brukere. WLSM er ment å være det sentrale elementet i trådløse nett som dekker et helt konsern, med mulighet for tilkobling gjennom sikre tunneler. Modulen er det foreløpig siste leddet i Ciscos utrulling av Structured Wireless-Aware Network (SWAN).

Gourlay begrunner sine advarsler mot frittstående bokser med at disse ikke har nok ytelse til å håndtere eventuelle framtidige oppskaleringer.

-- WLSM, basert på skreddersydde kretser (ASIC) og integrert i Ciscos kraftige 6500-svitsj, gir store selskaper rom til å legge til flere aksesspunkter og brukere uten at dette går utover ytelsen, sier produktsjefen.

Konkurrende produsenter er neppe helt enig i Ciscos argumentasjon. Men selskapet får støtte fra analyseselskapet IDC når det gjelder store installasjoner.

-- Ciscos viktigste kunder har allerede kontorområder store nok til å kunne ha glede av den nye skalerbarheten. Det Cisco gjør er i noen tilfeller større enn det spesialiserte produsenter gjør, i andre tilfeller annerledes, sier Abner Germanow i IDC.

Ifølge Cisco er en av fordelenes med deres nye trådløs-løsning at såkalt handoff mellom basestasjoner er mindre enn 50 millisekunder, noe som er av stor betydning når nettet brukes til ip-telefoni.