Cisco angriper McData

Cisco angriper McData

Cisco oppdaterer sitt operativsystem for lagringssvitjser, SAN-OS, for at kundene enklere skal kunne dytte ut McData.
AMSTERDAM: Cisco har vært i lagringsmarkedet i noen år. Men fortsatt er nettverksgiganten såpass liten i dette markedet at det er Cisco som tilpasser seg konkurrentene, og ikke motsatt.

Lagringssvitsjene i MDS-serien har samvirket med Brocades svitsjer en tid. Nå beveger Cisco seg mot de aller største lagringsnettverkene (SAN, Storage Area Network), som har vært dominert av McData.

Migrering

Siste versjon av lagringssvitsjene operativsystem, SAN-OS 3.0, har et eget McData Interop Mode som skal gjøre overgangen til Cisco enklere.

- Med interoperabilitet mot McData kan MDS plugges rett inn i et eksisterende SAN uten noen form for tilpasninger, sier Dante Malagrino, markedssjef for lagring i Cisco.

De fleste SAN er bygget med svitsjer fra én leverandør. Og Malagrino ser ikke for seg at blandede SAN-nettverk blir vanlig med det første. Planen er at Cisco skal overta hele lagringsnettet.

- Vår tilpasning til konkurrentene er først og fremst et migrasjonsverktøy.

Administrasjon

Samtidig med lanseringen av det oppgraderte SAN-OS, lanserte Cisco MDS 9513. Dette er svitsj som kan ha hele 528 porter. Med de nye 4-porters 10 Gbit/s-kortene kan svitsjen ha tilsammen 44 høyhastighets tilkoblinger. Det er nyttig i store SAN med hierarkisk struktur.

Etterspørselen etter store lagringssvitsjer, eller directors som de mest avanserte svitsjene ofte kalles, har skutt fart etter at mange bedrifter har konsolidert sine datasentre. Med mulighet for over fem hundre porter vil mange klare seg med ett rack.

Færre rack sparer plass og gir lettere adminstrasjon. Dessuten slipper en å bruke opp porter på å koble svitsjene sammen.

VSAN

Lagring utgjør et av de største markedene i it-bransjen, og er et viktig vekstområde for Cisco. På samme måte som i LAN/WAN-verden ønsker nettverksselskapet å gjøre lagringssvitsjene mer intelligente.

- Alt foregikk på lag to til inntil for få år siden, sier Malagrino.

Han mener virtuelle SAN (VSAN) vært en stor suksess fordi det med denne teknologien er mulig å lage virtuelle nett på samme måte som stadig flere segmenterer med VLAN.

Mer effektiv sikkerhetskopiering er en av tingene Cisco ønsker å oppnå med mer intelligens i nettverket. Også gjenoppretting av data kan gå raskere når dette håndteres fra nettverket.

Egen medisin

I Ciscos europeiske datasenter i Amsterdam tar selskapets it-folk egen medisin. Gjennom å utvikle et et såkalt Service Oriented Data Center, ønsker selskapet å bevege seg bort fra et konsolidert datasenter, via virtualisert til automatisert i 2008.

Tanken er at applikasjonseierne skal kjøpe infrasrukturen de trenger. På lagringssiden skal lokal lagring erstattes med Wide Area File Services (WAFS). Investeringen i WAFS skal tilbakebetales i løpet av et halvt år. Lavere lokale vedlikeholdskostnader utgjør størstedelen av innsparingene.

Cisco forventer at ip blir mer utbredt i lagringsnettverk i framtiden. Men fortsatt holder selskapet seg til Fibre Channel (FC) lokalt. Mellom datasentrene og ut til avdelingskontorene benyttes FCIP (Fibre Channel over ip).