Cisco får Trend-hjelp

Nettverkskongen styrker seg med sikringsfunksjoner fra Trend Micro.

Cisco Systems ventes i dag å presentere en sikkerhetstjeneste utviklet sammen med Trend Micro. Formålet er å begrense spredningen av ormer og viruser.

Den nye tjenesten får navnet Cisco Incident Control System (ICS), og skal hjelpe nettverksadministratorer med å innføre sikkerhetsregler i Cisco-maskinvare basert på informasjon fra antivirus-leverandøren Trend Micro, skriver IDG News Service.

De to selskapene har allerede et tett samarbeid gjennom Cisco Intrusion Prevention Systems (IPS), og samarbeider også om utvidet funksjonalitet i Cisco ASA 5500 Series Adaptive Security Appliance.

ICS skal gjøre det mulig å effektivt blokkere spredningen av destruktiv progamvare ved å distribuere sikkerhetsregler som svekker eventuelle angrep på alle relevante Cisco-nettverk.

Begrenset nytte

Tjenesten kan bidra til spare tid ved å automatisere konfigureringen av rutere og svitsjer, tror analytiker Joel Conover i Current Analysis.

Likevel vil ICs være til liten nytte mot såkalte "zero-day" -angrep, som Zotob-ormene fra sensommeren.

Slike angrep baserer seg på at sikkerhetsselskaper som Trend Micro og Symantec ennå ikke har rukket å katalogisere og få kontroll over hullene som den destruktive koden utnytter.

Tilgjengelig i oktober

Foruten samarbeidet med Trend skal Cisco i dag presentere en oppdatert versjon av "Cisco Security Monitoring, Analysis and Response System". En ny versjon av Cisco IPS er også på trappene, i likhet med nye versjoner av ruter-operativsystemet IOS (Internetwork Operating System).

Cisco Incident Control System bli tilgjengelig i oktober, med pris fra 9.200 dollar og oppover, opplyser Cisco.