Cisco frir til Telenor

Cisco frir til Telenor

Gjennom oppkjøpet av P-Cube vil Cisco få teleoperatører til å tilby flere og mer avanserte ip-tjenester
For sjette gang i år kjøper Cisco et selskap som lager løsninger relatert til ip-telefoni. Denne gangen måtte selskapet bla opp 1,4 milliarder kroner (200 millioner dollar) for det Califonia-baserte selskapet P-Cube med 118 ansatte.

P-Cube er et av verdens ledende selskaper innen styring og administrasjon av ip-baserte tjenester. Selskapet ble etabert for fem år siden.

Blant kundene er Telenor, som bruker P-Cubes teknologi til å overvåke bredbåndsbruk og å optimalisere nettverkstrafikk. Mobiloperatøren 3 bruker også P-Cubes løsninger.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste vil det minst ta ni måneder før P-Cubes programvare er integrert med Ciscos nettverksutstyr. Inntil videre selges programvaren for frittstående produkter. Alle de 118 ansatte blir med over i Cisco, noe som gjør at toppsjef John Chambers kommer nærmere sitt mål om at Cisco skal få 1.000 nye ansatte i løpet av året.

Oppkjøpet passer også inn i Chambers strategi for å bli en mer attraktiv samarbeidspartner for teleoperatører. Med P-Cube kan Cisco bidra til at operatørene tilbyr mer avanserte ip-tjenester enn de har gjort så langt.

Telenors eksisterende kundeforhold gjør kjøpet av P-Cube ekstra interessant i Norge. Cisco har solgt mye utstyr til Telenor, men utsettes stadig for angrep av de mer etablerte teleutstyrsleverandørene. Særlig Juniper har gjort seg bemerket med rutere tilpasset operatørenes behov.

Med P-Cube i porteføljen kan det bli enda vanskeligere å komme utenom Cisco i Telenors pågående omlegging av telenettet til ip.