Cisco inntjening ned i fjerde kvartal

Cisco inntjening ned i fjerde kvartal

Switchingkjempen Ciscos profitt for fjerde fiskale kvartal falt med en tredel mot året før.

I en pressemelding opplyser Cisco at nettofortjenesten i fjerde kvartal var 1,2 milliarder amerikanske dollar, tilsvarende 6,5 milliarder kroner, sammenlignet med 1.9 milliarder dollar samme kvartal i fjor - i underkant av 10,5 milliarder kroner.

Dette tilsvarer en nedgang på 36.3 prosent.

Les mer:

It-gigantene blør på Wall Street

Omfattende omstrukturering

Resultatene ble lagt ut midt under en større omstrukturering bedriften går igjennom, grep som skal refokusere på bedriftens kjernevirksomhet som ruting og svitsjing.

- Vi har hatt stor fremgang i vår omfattende handlingsplan for neste grad av vekst og lønnsomhet, samtidig som vi leverer solide økonimiske resultater for fjerde kvartal, sier Ciscos direktør John Chambers i pressemeldingen.

Chambers har lovet å fremskynde omstruktureringen som hittil har resultert i en annonsert nedleggelse av 6.5000 arbeidsplasser og kutt av bedriftens Flip video kamera virksomhet, så vel som andre tiltak.

Han sier også at omstruktureringen Cisco nå gjennomgår vil gjøre bedriften mer konkurransedyktig mot konkurrentene. Chambers sier også at det verste er over, og han forventer vekst i kjernevirksomheten innen ruting og svitsjing.

Ler mer:

Cisco sparker 6500 ansatte

Vekst i routingmarked

Men det er ikke bare nedgang for Cisco. Både salgsinntekter og bestillinger i land som Brazil, Russland, Kina og Mexico økte med 25 prosent i fjerde kvartal.

I tillegg melder Cisco sitt beste kvartal noen sinne i salg til tjenesteleverandører, med en global salgsøkning på 19 prosent.

Bedre i Norge

Cisco Norge leverte en tosifret vekst i fjerde kvartal 2011 sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Også for regnskapsåret under ett leverte Cisco Norge en betydelig sterkere vekst enn moderselskapet.

– Det er særlig gledelig å registrere en sterk vekst i fjerde kvartal innenfor våre tradisjonelle kjerneområder ruting og svitsjing, som også er våre største forretningsområder, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco Norge.

– Den sterkeste veksten i Norge fikk vi innenfor vårt nye satsingsområde Unified Computing, hvor ordreinngangen nærmest eksploderer. Vi kan også vise til veldig god vekst innen teknologi til tv- og radiodistribusjon og innenfor mobil 4G-utbygging i Norge, fortsetter Myrland.