Cisco kjøper dansk selskap

Ciscos Linksys-divisjon tar skrittet inn i underholdsmarkedet gjennom å kjøpe danske Kiss Technology.

Kiss, som står for Keep It Simple Solutions, lager en rekke forbrukerprodukter for det europeiske markedet. Porteføljen inkluderer dvd-spillere, videokamera og plasma-tv-er som alt sammen kan knyttes sammen i et hjemmenettverk.

Linksys betaler 61 millioner dollar (rundt 400 millioner kroner) i kontanter og aksjer for Kiss. Det danske selskapet vil bli integrert i Linksys når avtalen er godkjent, sannsynligvis innen oktober.

Eget merkenavn

Kiss vil fortsette å selge sine produkter under eget merkenavn i lang tid, opplyser Janie Tsao i Linksys. I mellomtiden vil Linksys finne ut hvordan produktene kan integreres i selskapets øvrige portefølje og selges i verden utenfor Europa.

Ifølge Tsao er det mulig at Linksys vil legge noe av Kiss-teknologien inn i rutere og pg såkalte medie-gateway-er. Linksys har som mål å komme inn i markedet for nettverkstilknytted underholdsutstyr, men kommer ikke til å bli leverandør av rene forbrukerprodukter som tv-er og lydanlegg.

Kiss har 65 ansatte. Selskapet er det andre oppkjøpet til Linksys, som ble en del av Cisco i 2003. I april ble ip-telefoniselskapet Sipura innlemmet i Linksys.