Cisco-kode på avveier

Cisco-kode på avveier

Deler av programkoden til operativsystemet som brukes i nettverksutstyr fra Cisco, kan ha lekket ut på internett.
Det russiske sikkerhetsnettstedet Securitylabs.ru kunne lørdag fortelle at 800 megabyte med kildekode var blitt stjålet fra Ciscos interne nettverk.

Ciscos talsmann, Marc Musgrove, bekreftet mandag at intern informasjon fra Cisco er blitt funnet på et offenlig nettsted. Hva og hvor mye som er lekket ut, og hvilke konsekvenser en slik lekkasje eventuelt vil kunne ha, er ikke klart.

-- Ciscos sikkerhetsgruppe ser på dette og etterforsker hva som kan ha skjedd, sier Musgrove ifølge IDG News.

Sikkerhetseksperter i andre selskaper, som Chris Paget i Next Generation Security Software, advarer mot å overdimensjonere eventuelle konsekvenser av en eventuell lekkasje fra Cisco. Men, understreker sikkerhetseksperten, en lekkasje kan være alvorlig fordi eventuelle problemer vil påvirke nesten alt Cisco-utstyr som brukes i bedrifter og offentlige telenett.

Cisco er blitt hjemsøkt av en rekke sikkerhetsproblemer de siste månedene, inkludert hacker-verktøy som kan utnyte svakheter i trådløst utstyr og svakheter i selskapets maskinvare.

Trøsten er, ifølge sikkerhetseksperter IDG News har snakket med, at nettverksutstyr sjelden blir utsatt for ondsinnede angrep.