Cisco scorer med Linksys

Cisco Norge gjør det spesielt bra på ip-telefoni og Linksys-produkter.

Cisco Systems hadde en omsetning på 6,5 milliarder dollar i første kvartal av regnskapsåret 2006, som ble avsluttet 29. oktober. Det ga en vekst på 9,7 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i 2005. Resultat etter skatt i første kvartal 2006 var 1,3 milliarder dollar, en økning på over 18 prosent fra første kvartal i 2005. 

 

I Norge hadde Cisco Systems en samlet omsetningsvekst i første kvartal 2006 på 15 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Salg av IP-telefoni til bedriftsmarkedet økte med over 120 prosent.

 

Fornøyd Myrland

 

- Vi er fornøyde med de norske resultatene i første kvartal. Nok en gang gjør vi det bra i forhold til Cisco-kontorer ellers i Europa og selskapet som helhet. Veksten i Norge var spesielt markant i bredbåndsmarkedet, blant små- og mellomstore bedrifter og i privatmarkedet, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør for Cisco Systems i Norge i en pressemelding.

 

I tillegg til IP-kommunikasjon hadde også andre områder innen Advanced Tech markant fremgang. Salget av sikkerhetsløsninger, trådløst nettverk og lagringsteknologi økte signifikant. I tillegg økte salget av infrastruktur til bredbåndsleverandører, samt Linksys-produkter til privatmarkedet, betraktelig.

 

- Veksten i privatmarkedet var på over 300 prosent. Vi ser eksplosiv vekst i etterspørselen etter Linksys-utstyr for bredbåndstelefoni hjemme, levert via tjenesteleverandører, sier Myrland.