Cisco tjener enda mer penger

Cisco avsluttet sitt første kvartal 2005 den 30. oktober. Kvartalet bød på en betydelig vekst i både omsetning og nettoresultat.
Nettoresultatet for kvartalet havnet på 1,4 milliarder dollar, en økning på 28,5 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Nettverksselskapet omsatte i perioden for seks milliarder dollar, en økning på 17,1 prosent i forhold til selskapets første kvartal 2004.

For selskapets andre kvartal forventer toppsjef John Chambers en omsetningsøkning på en til tre prosent.

Rundt fem milliarder av omsetningen i kvartalet kom fra produktsalg, mens 938 millioner dollar stammer fra tjenestesalg. Ruterne bidrar med 21 prosent av omsetningen, mens svitsjene står for 43 prosent.

Ciscos mindre tradisjonelle områder som hjemmenettverk, ip-telefoni, lagringsnettverk og trådløs-produkter, genererte 16 prosent av totalomsetningen.

I kvartalet fullførte Cisco hele fem oppkjøp: lagringsprogramvareleverandøren Actona Technologies, samt programvareselskapene Dynamicsoft, Parc Technologies og P-Cube. I tillegg sluttførte selskapet en avtale om å kjøpe deler av ruterleverandøren Procket Networks for 92 millioner dollar.