Cisco og Trend Micro sammen om it-sikkerhet

Ciscos sikkerhetsløsninger for nettverksprodukter skal integreres med Trend Micros antivirusteknologi. Formålet er å gjøre datanettverk bedre i stand til å verne seg selv mot det økende trusselbildet.

Cisco Systems og Trend Micro annonserer i dag et samarbeid for å sikre kundene mot angrep fra datavirus og ormer. Den nye avtalen er en videreføring av det allerede etablerte samarbeidet innefor Cisco Network Admission Control (NAC). Avtalen innebærer at Ciscos nettverksinfrastruktur og sikkerhetsløsninger integreres med Trend Micro's antivirus teknologi, opplyser selskapene i en pressemelding.

Samarbeidet forsterker Ciscos "Self-Defending Network"-strategi og gjør det mulig for virksomheter å identifisere og forhindre elektroniske trusler. I tillegg kan kundene nå dra nytte av Trend Micro Enterprise Protection Strategy (EPS), en proaktiv løsning som inneholder informasjon om orm- og virusangrepets livssyklus. Informasjonen vil gjøre det enklere for nettverket å selv eliminere sikkerhetstrusler.

- Avtalen understreker at tradisjonell antivirusteknologi ikke alene kan løse komplekse og stadig skiftende sikkerhetstrusler. Virksomheter innser at de må opp på et visst sikkerhetsnivå i bedriften for å kunne bekjempe it-trusler. Samarbeid mellom industriledere er derfor nødvendig for å kunne dekke stadig mer krevende sikkerhetsbehov, sier Nils Ove Gamlem, Markedsansvarlig i Cisco Systems Norge.