Cisco-utfordrer får Oslo-kontor

Cisco-utfordrer får Oslo-kontor

Juniper stoler på at Telenors Infranet-engasjement skal åpne dørene på Fornebu. Før jul skal fem personer ansettes i Oslo.
Infranet er Junipers initiativ for å sikre garantert tjenestekvalitet på tvers av ulike teleoperatørers ip-nett. Industrigruppen utarbeider spesifikasjoner som etter planen skal bli IETF-standarder (Internet Engineering Task Force).

Telenor har vært med i arbeidet fra starten og har etterhvert fått følge av de fleste store teleoperatører og mange utstyrsleverandører. For Juniper betyr Telenors omfavnelse av Infranet en god anledning til å komme inn på Ciscos jaktmarker.

Stort vindu

-- Teleoperatørens ip-baserte kjernenettverk er nå fem til sju år gamle. Dagens GSR-rutere fra Cisco trenger utskiftning og operatørene har begynt å investere igjen. Det åpner et stort vindu for oss akkurat nå, sier Bjarne Lauritzen, Norden-sjef i Juniper.

Det åpne vinduet hos Telenor har Lauritzen tenkt å utnytte. Jakten på lokaler er i gang og før jul skal fire til fem personer være ansatt på det som blir Junipers Oslo-kontor. Symptomatisk nok er Skøyen, som ligger midt mellom Fornebu og Oslo sentrum, mest aktuell som norsk base.

Norden-sjefen skal selv lede det norske kontoret. Det blir ingen egen norsk sjef.

-- Vi beholder en nordisk organsisasjon, sier Lauritzen, som selv er dansk.

Telenor i Sverige har alt valgt M320 kant-rutere fra Juniper. Fra før har Telenor installert Junipers E-serie rutere som brukes til bredbåndsaggrerering og styring av båndbredde. Dette kombinert med Telenors støtte til Infranet-gruppens standarder for Inter Carrier Interface og User Network Interface, som beskriver henholdsvis grensesnittet mellom operatører og mellom operatør og bruker, gir håp om vekst i Norge.

Administrerte tjenester

I tillegg til å være god kunder, er teleoperatørene også en viktig salgskanal for Juniper. Etter oppkjøpet av Netscreen satser selskapet hardt på såkalte administrerte sikkerhetstjenester. Stadig flere bedrifter ønsker ikke å anskaffe og administrere brannmurer og innbruddsprevensjon selv, og kjøper heller dette som tjenester.

-- Vi trodde de små bedriftene ville gå foran. I stedet er det banker og andre store selskaper som outsourcer sikkerhet. De små vil komme etter, tror Lauritzen.

Juniper vil selv være hoveddistributør av rutere, mens bergensselskapet Heath Comm fortsetter som distributør av sikkerhetsproduktene fra Netscreen. I tillegg vil Ericsson, Lucent og Siemens fortsatt kunne dra nytte av sine globale distribusjonsavtaler med Juniper.

Siemens vil som før ha det direkte kundeansvaret for Telenor.

-- For oss betyr Junipers etablering av et Oslo-kontor ekstra støtte og hjelp mot kundene. Før har vi fått denne støtten fra Sverige. Nå blir modellen mer lik den Cisco har, sier Jøran Elisabet Lund i Siemens ICN Norge på mobiltelefon fra Telenors hovedkvarter på Fornebu.