Cisco vil bli bedre på lagring og fildeling

Cisco vil bli bedre på lagring og fildeling

Actonas løsninger kombinerer fordelene ved sentralisert datalagring med lokale filtjenester. Det var nok til at nettverksgiganten Cisco kjøpte dem opp med hud og hår.

-- Med oppkjøpet av Actona er vi nå i stand til å levere løsninger som optimaliserer konsolideringen av servere og datalagring i datasentre. Organisasjoner kan dermed få det beste fra begge verdener - lav kostnad, enklere administrasjon og sentralisert datalagring kombinert med høy ytelse for fjernbrukere, sier Nils-Ove Gamlem, som er ansvarlig for marked og forretningsutvikling i Cisco Norge.

Actona Technologies er kanskje ikke så godt kjent i Norge, men de tilbyr lagring, administrasjon, beskyttelse og løsninger for fildeling til organisasjoner med distribuerte kontorer.

Sentralisere back-up

For organisasjoner med flere kontorer vil disse løsningene gjøre det mulig å konsolidere servere og lagringsenheter, sentralisere back-up og innføre katastrofe gjenervervelsesprosesser, samtidig som god ytelse til fjernbrukere opprettholdes.

Dette vil Cisco nå bli bedre på, og derfor har de kjøpt opp selskapet.

Begrenset tilgang til it-personell

Bedrifter eller andre virksomheter med flere kontorer har generelt sett installert servere og lagringsenheter for lagring av lokale data på hvert avdelingskontor.

Med begrenset tilgang til it-personell, kost for kompleks administrasjon og behov for beskyttelse, har dette etter hvert blitt smertefullt. For avdelingskontorer med 30 til 40 ansatte beløper disse kostnadene seg raskt i 100-tusen kroners klassen, opplyser Gamlem.