Citrix Netscaler klart for Norge

Citrix Netscaler klart for Norge

I fjor sommer la Citrix to milliarder kroner på bordet for å sikre seg Netscaler. Nå er selskapets optimaliseringsløsning på full fart inn i det nordiske markedet.

-- Det er ingen tvil om at antall webbaserte applikasjoner vil stige drastisk fremover, hevder Martin Sjøstrøm, ledende systemingeniør ved Citrix’ kontor i København.

Som en følge av denne økningen blir behovet for raskere og sikrere leveranse av web-innhold større, mener Sjøstrøm. Citrix ønsker derfor å tilby norske forhandlere og partnere spesialiseringsmuligheter på nyervervelsen Netscaler.

Stort i USA

Da Citrix gikk til innkjøp av Netscaler i august i fjor var dette et viktig ledd i selskapets overordnede strategi. Oppkjøpet fikk derfor stor oppmerksomhet under fjorårets iForum-konseranse, og Citrix-sjef Mark Templeton proklamerte sin tilfredshet over selskapets nettverksteknologi. It-giganten punget ut to milliarder kroner for det privateide selskapet, som hadde patentert en switching-teknologi for å øke overføringshastigheten på web-innhold fra server til klient med inntil 15 ganger. 

I USA har Netscaler vært big business lenge. Mye av grunnen ligger i en imponerende kundeliste bestående av giganter som MSN, Google, Yahoo, Ebay, AOL og Amazon. Som et resultat av den omfattende brukermassen disse aktørene genererer, har Netscaler beregnet at rundt 75 prosent av verdens internettbrukere passerer selskapets nettverkssystemer daglig. Nå ønsker man altså å rette oppmerksomheten mot det nordiske markedet.

Effektivisering

Netscaler er i første rekke tilpasset større foretak, samt bedrifter som genererer stor trafikk via velbesøkte nettsteder. I Danmark har alle de største bankene tatt i bruk løsningen, forteller Sjøstrøm. Også Billettlugen, danskenes svar på Billettservice, har valgt Netscaler for å takle plutselig ekstrem pågang ved salg av populære konsertbilletter. 

Produktet leveres i form av en appliance som reduserer belastningen på serverne ved å effektivisere applikasjonsforespørsler. Ifølge Netscaler-sjef B. V. Jagadeesh er dette spesielt effektivt for brukere av tunge produkter fra Oracle, PeopleSoft, SAP og Siebel.

-- Vi vil med Netscaler gi våre kunder større muligheter innenfor virtualisering, optimalisering og streaming av applikasjoner over nettverk, sier Sjøstrøm til Computerworld.