Citrix satser stort på de minste

Citrix satser stort på de minste

Citrix Access Essentials er et sentraliseringssystem som retter seg inn mot bedrifter med mindre enn 75 ansatte. Lav pris er ett av virkemidlene.
Access Essentials en forenklet utgave av Citrix, flaggskip Presentation Server, spesialkomponert for bruk i SMB-markedet.

--Access Essentials er et sentraliseringssystem som gir ansatte tilgang til applikasjoner og dokumenter gjennom en nettleser, uansett hvor den ansatte måtte befinne seg. Mobilitet er et nøkkelord, poengterer James Dudek i Citrix Norge.

Halve prisen

Det som skiller Access Essentials fra tidligere utgaver, er først og fremst prisen. Med en prislapp på 249 dollar per lisens, halveres kostnadene i forhold til eksempelvis Presentation Server, som har en dyrere lisenspris samtidig som det kreves ekstralisens for Microsoft Windows Terminal Server. Denne er inkludert i den nye løsningen.

Access Essentials ble lansert 12. august og har allerede vekket interesse blant mindre aktører i bedriftsmarkedet. Dudek forteller til Computerworld at han er overbevist om at SMB-markedet er modent for et slikt produkt. Hovedutfordringen blir i første rekke å gjøre småbedriftene oppmerksomme på at Citrix faktisk eksisterer.

-- Det er en rekke mindre bedrifter som aldri har hørt om Citrix. Mange av disse vil i stor grad ha nytte av løsningene våre for å effektivisere driften, mener Dudek.

Selv om det er penger å spare, er det viktig å vurdere bedriftens behov og vekst før man satser på det nye produktet. Dersom det kan bli aktuelt med flere enn 75 brukere i fremtiden er det liten vits å gå for Access Essentials, da det er få oppgraderingsmuligheter ut over denne grensen.

Norge størst

Citrix har for lengst siktet seg inn mot norske brukere. Med flere lisenser per innbygger enn noe annet land, er Norge et svært attraktivt marked for programvareleverandøren. Dagens kundebase på omlag 3.000 kunder skal utvides

Etter lanseringen har Citrix allerede fått to kunder, henholdsvis et begravelsesbyrå og et finanskontor, uten noen form for aktivt salgsarbeid. Det er derfor ventet stor oppslutning rundt produktet utover høsten. Legger man sammen Citrix-sertifiserte selgere, distribusjon gjennom Commaxx og Microsoft-forhandlere er man oppe i rundt regnet 1.200 forhandlere som vil gå aktivt inn for å selge løsningen.

-- Det faktum at våre første kunder er et begravelsesbyrå og et finanskontor, vitner om hvor variert markedet det er for Access Essentials, mener Dudek.