Aibel signerer med EDB Ergo

Aibel signerer med EDB Ergo

Skal yte it-drift, inkludert skyløsninger, for over 265 millioner kroner over fem år.

Aibel har inngått avtale en med EDB Ergogroup om levering av «basisk it-drift, drift av lan/wan og applikasjonsdrift for en rekke kontorstøttefunksjoner», skriver selskapet i en pressemelding. EDB skal drifte hele it-porteføljen, inkludert Domino/Notes og SAP.

IaaS

Avtalen strekker seg over fem år og har en startverdi på 265 millioner kroner. Brukerplattformen EDB skal levere, skal leveres som en skytjeneste for infrastruktur (IaaS). Aibels 5000 ansatte vil koble seg opp mot virtuelle skrivebord for å få tilgang til bedriftens programmer og mer enn 200 spesialapplikasjoner.

Brukerstøtte døgnet rundt er inkludert, på de meste sentrale lokasjonene til Aibel vil det også være lokal tilstedeværelse. Aibel leverer tjenester innen olje, gass og fornybar energi.

Alle får image

- EDB Ergogroup var billig til å ære den risikoen et stort etableringsprosjekt innebærer, sier Edgar Edh, direktør for it og prosesser i Aibel, mens konsernsjef i EDB Ergo Terje Mjøs har følgende kommentar:

- Gjennom denne leveransen tilbyr vi en svært moderne plattform og baserer hele tjenesten på virtuelle løsninger tilpasset fremtidige cloudløsninger. Det betyr at brukerne får tilgang til et sentralt «image». Aibel får enkel, rask og sikker tilgang til applikasjonene både på pc, mobile enheter og lesebrett, også for tyngre spesialapplikasjoner.

Cloud Computing