- Amazon og IBM er skykongene

- Amazon og IBM er skykongene

Ny rapport utpeker de to selskapene som vinnerne i nettskyen.

Amazon og IBM er utpekt til kongene på haugen i nettskyen i en ny rapport fra konsulentselskapet BTC Logic fordi de topper fire av sju kategorier. Kategoriene konsulentselskapet har benyttet i målingen er skyfundament (verktøy som gjør det mulig å bygge nettskyinfrastruktur), infrastruktur, nettverkstjenester, plattformer, applikasjoner, sikkerhet og administrering.

Selskapene Microsoft, Google, Red Hat, Salesforce, Symantec, Vmware, Citrix, Emc, Oracle, Level 3 og Cisco topper færre kategorier, og er utpekt til skytungvektere av konsulentselskapet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Forvirrende markedsplass

En tredje kategori kalt ”utfordrere” inkluderer selskapene AT&T, Aylus Networks, Rackspace og SAP Business Objects Division.

Verken Microsoft eller Google rangerer først innen de sju kategoriene, men Google er på andreplass bak Salesforce.com innen applikasjoner, mens Microsoft er på andreplass bak Vmware innen skyfundament.

BTC Logic sier motivet bak undersøkelsen er å hjelpe kunder orientere seg i en forvirrende haug med skyleverandører.

- Nettskymarkedsplassen har fortsatt en forvirrende rekke av leverandører som alle promoterer sin egen løsning og en stødig økning i antallet nettskyprodukter og løsninger, sier selskapet.

Vmware kommer greit ut

Amazon kommer i rapporten best ut inne kategorien infrastruktur med sitt tilbud om «Elastic Compute Cloud». Amazon er også på topp innen plattform-kategorien, som betyr at de ifølge BTC er best når det gjelder utvikling og utrulling av løsninger.

Men de kommer på andreplass når det gjelder tjenester, definert som «kommunikasjonskomponentene som kombineres med skyfundamentet og infrastruktur for å forme skyarkitektur”. Innen denne kategorien er det Level 3 som ligger i tet, mens Cisco ligger på tredjeplass. Amazon ligger på sin side på tredjeplass innen administrering med sin S3 Simple Storage Service.

IBM er skykonge parallelt med Amazon fordi de kupper førsteplassen innen administreringskategorien med IBM Websphere Cloudburst Appliance, andreplassen innen plattofrm, andreplassen innen infrastruktur og tredjeplassen innen sikkerhet – i sistnevnte tilfelle bak EMC/RSA og Symantec.

Vmware kommer ifølge vår nyhetstjeneste ganske godt ut av BTC-rapporten, med sin førsteplass innen kategorien fundament grunnet virtualiserings- og administrasjonsplattformen Vsphere og partnerprogrammet Vcloud som gir noe samhandling mellom interne datasentre og nettskytjenester. Red Hat har argumentert med at kun de og Microsoft har alle verktøyene som trengs for å bygge sky, inkludert operativsystem og mellomvare. Vmware argumenterer med at deres overlegne virtualiseringsteknologi gjør dem til ledende. I kategorien er Microsoft på andreplass med Hyper-V, etterfulgt av Red Hat og Citrix, slik BTC ser det.

- Vmware er den klare lederen i denne kategorien, slår selskapet fast.

Les om:

Cloud Computing