Amazon lokker med gratistjenester

Amazon lokker med gratistjenester

Gratis datasenterkapasitet og investorhjelp skal lokke nyetableringer inn i nettskyen.

Amazon har lansert en ny gratisversjon av cloud computing-plattformen Amazon Web Services (AWS),

Gjennom AWS tilbyr Amazon.com en rekke ulike nettbaserte infrastrukturtjenester, som Elastic Compute Cloud (EC2) og Simple Storage Service (S3).

Fra og med november vil bedrifter som er nysgjerrige på AWS kunne teste disse verktøyene, samt Amazon Elastic Block Store (EBS) og Elastic Load Balancing (ELB), gratis i ett år fremover.

- Nye ideer

Blant gratistjenestene som kundene får tilgang på er 750 timers månedlig bruk av Linux Amazon EC2, 750 timers bruk av Amazon Elastic Load Balancer, 10 gigabyte per måned i Amazon Elastic Block Storage, 5 gigabyte per måned på Amazon S3 Storage, og 30 gigabyte kapasitet til dataoverføring.

Tilbudet gjelder bedriftskunder verden rundt. Målet er å øke kunnskap og interesse for Amazons nettsky og stimulere små selskaper til å satse på AWS.

- Alle fra driftige universitetsstudenter til utviklere i verdens største bedrifter kan nå lansere nye applikasjoner helt gratis, og med visshet om at de umiddelbart kan skalere i takt med veksten, sier Adam Selipsky, direktør for Amazon Web Services, i en pressemelding.

- Vi gleder oss til å se hvilke nye ideer som kommer ut av dette når det nå blir gratis å eksperimentere og prøve ut nye applikasjoner i nettskyen vår.

Konkurranse

For fjerde år på rad sparket Amazon nylig også i gang AWS Start-Up Challenge, en konkurranse rettet mot nyetableringer og små selskaper.

For å delta krever Amazon at selskapene ikke har omsatt for mer enn 10 millioner dollar og ikke har mottatt ekstern finansiering pålydende det samme beløpet. Finalistene i hver region vil premieres med AWS-tjenester verdt 2 500 amerikanske dollar, mens globale finalister får AWS-tjenester for 10 000 dollar og en tur til Palo Alto i California.

Den globale vinneren får 50 000 dollar i kontanter, 50 000 dollar i AWS-tjenester og ett år med support og teknisk veiledning fra Amazon Web Services, samt et mulig investeringstilbud fra Amazon. Alle bedrifter som deltar vil motta AWS-tjenester til en verdi 25 dollar for å lokke flere kunder over på AWS.

Fristen for å delta i konkurransen er 31. oktober. Konkurransen er åpen for bedrifter i Danmark, Sverige og Finland. Norske bedrifter får imidlertid ikke mulighet til å delta.

Les om: