Apotheker sikter mot skyene

Apotheker sikter mot skyene

HPs nye toppsjef Leo Apotheker avduker en ny nettskyplattorm som skal ta opp konkurransen med Amazon og Google.

Det var Leo Apotheker som fikk gleden av å avduke HPs nye nettskybasert plattform på en presse- og analytikerkonferanse i San Fransisco i går.

Cloud-plattformen Apotheker avduket skal blant annet benyttes til å gi et bedre verktøy i konkurransen med selskaper som Amazon og Google. I tillegg til en satsing på infrastrukturtjenester, skal selskapet dessuten levere en markedsplass myntet på konsumenter, små- og mellomstore bedrifter samt forretningsapplikasjoner.

- Vi skal tilby et åpent marked som integrerer konsumenter, foretak og utviklerressurser. Den nettskybaserte markedsplassen vil dessuten inkludere en butikk for applikasjoner, i tillegg til utviklerverktøy, tjenester og support for virksomheter, fortalte Apotheker iføgle IDG News.

Det er ikke klart når HP er klar med sin nye markedsplass, eller de nye nettskytjenestene. Selskapet er allerede i besittelse av den "know-how" som er nødvendig for å tilby et slikt tjenestespekter, men det er ikke sikkert HP lykkes i å tiltrekke seg programvareutviklere til sin nye plattform.

Et annet spørsmåler hvorvidt selskapet vil lykkes med å begeistre sine brukere og utviklere på samme måte som rivalene Google og Amazon har.

Både i analytiker- og investorkretser har man et våkent blikk for indikasjoner som tyder på at den nye HP-sjefen er i besittelse av de nødvendige kvaliteter for å lede selskapet fremover. HP-aksjen ble sist handlet for 40,65 dollar på New York-børsen etter et fall på 2,02 prosent i går.

Les om: