Bedrifter uvitende om cloud computing

Bedrifter uvitende om cloud computing

Under halvparten av norske smb-bedrifter kjenner skyfordelene.

Kun ti prosent av norske små og mellomstore bedrifter benytter seg av cloud computing, også kalt skytjenester.

Og 52 prosent oppgir at de ikke kjenner til fordelene som kan komme med tjenester i nettskyen.

Det viser en undersøkelse utført av Respons på oppdrag fra arrangementet Nasjonal sikkerhetsdag.

Vet ikke hvorfor

- Tallene vitner om høy kunnskapsløshet rundt hva skyen er og hvilke muligheter som ligger i slike løsninger, sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge.

- Det er synd, fordi skyen representerer ressurseffektiv bruk av teknologi som kan gi store økonomiske besparelser.

Kun 14 prosent av de spurte vurderer å ta i bruk skybaserte tjenester de neste to årene. Og fire av ti bedrifter kan ikke svare på hvorfor de ikke bruker eller vurderer å bruke flere skytjenester.

Usikre på sikkerheten

Av de som faktisk benytter seg av skyen, er pris den viktigste faktoren. Hver tredje oppgir dette som viktigst. Tilgjengelighet er en god nummer to. Den mest brukte skytjenesten blant bedriftene er epost.

Og av de som ikke vil hive seg på skybølgen, er sikkerhet en av de viktigste grunnene. Blant annet svarer 29 prosent at de "i liten grad" føler at deres data er sikre om de lagres utenfor Norge.

- Det ser ut som om bedriftene er usikre på informasjonssikkerheten og om man kan lagre sensitiv informasjon i skyen, forteller Waterhouse.

Samtidig er det andre ting som er enda viktigere. 32 prosent svarer at de enten avventer utviklingen, eller at det rett og slett ikke er aktuelt å gjøre noen store endringer i systemene med det første.

Er du overrasket over resultatene? Si din mening under!

Les om:

Cloud Computing