BMC og Amazon i skyene

BMC og Amazon i skyene

Sammen skal de vokse med cloud computing og tilbyr nå styringsverktøy for nettbaserte tjenester.

Teknologisjef i BMC, Kia Behnia, sier at partnerkskapet med Amazon betyr mye for selskapet, og at selskapet nå også kommer med flere verktøy tilpasset nettbaserte tjenester, eller cloud computing.

Blant annet vil BMC gjøre det enklere for sluttbrukerne å holde kontroll på dataene - også utenfor sine egne brannmurer.

Behnia sier nettbaserte tjenester (cloud computing) er en forlengelse av virtualiseringen, og at virtualiseringen igjen er en forlengelse av sentraliserte datasentre. Dette krever automatisering og regelbasert kontroll av den tekniske driften av datasenteret, samt kontroll av den enkeltes virksomhets forpliktelser og bestemmelser rundt egne data.

ABC: En introduksjon til virtualiseringen

Markedet for nettbaserte tjenester og alt-i-ett datasentraler har i det siste eksplodert. Nye pakkeløsninger, markedskampanjer og nye produkter fra leverandører som EMCs nye forrestningsenhet Ionix, Dell, VMare, Microsoft, NetSuite, CA og en rekke andre - gjør sitt inntog på markedet.

BMC på sin side utvider sine tradisjonelle styringsystemer og verktøy for automatisering av forretningsprosesser under sin divisjon, Business Service Management (BSM).

Teknologisjef Behnia sier at selskapet lover at kundende skal kunne opprette en enkelt katalog for å kunne sentralisere programmer, tjenester og retningslinjer - som er tilgjengelige via både interne og eksterne datasentere.

Videre vil BMC utvide muligheten til å opprettholde tjenestenivået på eksterne og interne nettverk, samt automatisere ressurser, endre bevegelse og kontroll av programmer, virtuelle servere, og andre it-ressurser. Det skal ikke spille noen rolle om dataene ligger på servere i en intern eller ekstern nettsky. Det spiller heller ingen rolle om man har en virtuell infrastruktur eller kjører med mer tradisjonelle datasenterservere.

- Den dårlige økonomien bidrar til at mange kunder går mot virtualisering og nettjenester. Dette på grunn av håpet om mer sentralisert og effektiv styring av it-ressurser, fortsetter hun.

Analytiker Bob Lalibert i Enterprise Strategy Group sier til amerikanske CIO Magazine, at økonomien absolutt skaper interesse for teknologiene, men at det ikke bare ligger et behov for å kutte kostnader i bunn.

- Å administrere virtuelle infrastrukturer har blitt en reell prioritet for de fleste bedrifter og intranettet er en forlengelse av dette, noen ganger i datasenteret, men iblandt også utenfor. I takt med at kunder endrer måten de gjør ting på, oppstår en mulighet for selskaper som HP, BMC og IBM og få med kunder som de ikke hadde før, sier Lalibert.

Enkelt og greit

Kia Behnia sier cloud computing er en mulighet for leverandører, men også for interne it- og-datasentere. Forretningsledere som kan irritere seg over restriksjonene som it har på plassering av informasjon, for å være i samsvar med finanlovgivning, personvern eller medisinsk regelverk, kan ganske enkelt kjøpe seg en it-infrastruktur ved å bruke kredittkort hos en ekstern sky-leverandør, som Amazon.

En Forrester-rapport, som BMC trekker frem, forteller at nettbaserte tjenester gir virksomheter mer kontroll over de ressursene de trenger å betale for. Men analyseselskapet understreker viktigheten av å sørge for at både intern policy og ekstern lovgivning blir ivaretatt.

- Dette er an av de viktigste grunnene til at BMC valgte å samarbeide med Amazon. Selskapets vil føre utvide sine verktøy for data- og-systemadministrasjon til Amazons nettbaserte tjenester, og gir dermed it-aministratorer evnen til å overvåke, styre, automatisere, prognosere og spore bruken av it-ressurser på et eksternt nett like godt som man kan på et internt nett, sier Behnia.

Tilpasset lover og regler

- Vi jobber med Amazon med å kunne tilby styringsverktøy som vil ta seg av og oppdatere disse tjenestene på kundenes premisser. På den måten kan kundene foreta en politisk beslutning om hvorvidt en bestemt forespørsel kan oppfylles gjennom Amazon-skyen eller en intern sky, og tilby tjenester til det vi kaller "Happy Meal"-priser, sier hun videre.

- Et helhetlig bilde av interne og eksterne it-strukturer er nødvenig for bedrifter for å effektivt kontrollere kostnader og interne ressurser, sier analytiker Tim Grieser i IDC til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Dette er sant, sier Laliberte og fortsetter:

- Mange ledere er interresert i interne skyer, men det er en del ytelsesproblemer som ligger i sikkerhetsmiljøet rundt nettbaserte tjenester. BMC, EMC med Ionix, HP og IBM prøver alle å forklare at skyen er et betydelig vendepunkt. Realiteten er at det ikke er så veldig mange ting som beveger seg i nettskyen akkurat nå.

Les om: