Datametrix og Cisco i sky-samarbeid

Datametrix og Cisco i sky-samarbeid

Datametrix lanserer Businesscloud, en samhandlingsløsning basert på Cisco HCS.

Telenor-eide Datametrix har som det første selskapet i Norge lansert en ny samhandlingsløsning basert på Cisco sin samhandlingsplattform HCS (Hosted Collaboration Solutions).

- Vi har utviklet en egen plattform for partnere som tilbyr våre løsninger som tjenester til sine kunder, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco.

HCS-plattformen er en strategisk viktig satsning for Cisco, som også har lansert et sertifiseringsprogram for løsningen. Datametrix er de første i Norge med egen plattform basert på HCS .

For Datametrix er den nye løsningen Businesscloud den viktigste nysatsingen i selskapets historie og den første byggeklossen i nettskysatsingen, ifølge Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix.

- Vi ønsker å være first mover i markedet, og hovedtrenden er å levere stadig mer som tjenester. Nå går vi foran innen samhandling, sier Lerkerød.

Businesscloud tilbyr telefoni, videokonferanse og kontaktsenterløsninger og samhandling i nettskyen, på abonnementbasis. Alle data som går via Businesscloud skal ligge på Datametrix egne (og hemmelige) datasentre i Norge.

Cloud Computing