Få 50 GB gratis lagring til iPhone og iPad

Få 50 GB gratis lagring til iPhone og iPad

Box.net med supertilbud til iOS-brukere som synes at Apples nye iCloud-tjeneste ikke er nok.

Apples nye skytjeneste iCloud er endelig lansert, hvilket betyr at iOS-brukere nå får muligheten til å synke og lagre innhold i skyen helt gratis. Kjekt på veldig mange måter, men løsningen har noen begrensninger med tanke på hva slags type filer som kan lagres. iCloud kan nemlig ikke brukes som en vanlig nettdisk.

Så for å smi mens jernet er varmt, har Box.net nå lansert et tilbud som myntet på alle som eier en iPhone, iPad eller iPod touch. Brukerne av disse enhetene får nå tilgang til 50 gigabyte gratis lagringsplass i skyen, melder vårt svenske søstertidsskrift, PC för Alla.

Last ned appen

Tilbudet startet den 12. oktober og varer i 50 dager, heter det i et blogginnlegg fra Box. Og selv om tilbudet bare gjelder for deg som eier en iOS-enhet, kan lagringsplassen brukes på samtlige plattformer som støttes av tjenesten. Box.net har støtte for Windows, Mac, iOS og via nettet.

Merk at du måtte laste ned eller oppdatere til nyeste versjon av Box for iPhone og iPad, versjon 2.4.3, så logge inn i Box-appen, for å få de 50 gigabytene. Box.net har i utgangspunktet en filbegrensning på 25 megabyte, men øker til 100 megabyte for brukerne som benytter seg av tilbudet.

I forbindelse med lanseringen av iOS 5 er Box-appen oppdatert med støtte for AirPlay, slik at innhold kan streames fra Box.net til en Apple TV. Vi har ikke testet løsningen, så vi kan ikke si noe ennå om hvor bra det funker.

Alternativ til iDisk

Apples iCloud tilbyr fem gigabyte lagringsplass for de som eier en iOS-enhet, Mac eller pc. Det er mulig å kjøpe mer plass - 10 gigabyte koster 140 kroner per år, 20 gigabyte koster 280 kroner per år og 50 gigabyte koster 700 kroner per år.

iCloud er imidlertid ikke en fullverdig fillagringstjeneste på samme måte som Box.net eller Dropbox. Du kan lagre iOS-sikkerhetskopier og synke blant annet e-post, kalendere, bokmerker, app data og dokumenter (foreløpig kun iWork-dokumenter). Men du kan ikke laste opp alle slags type filer fra datamaskinen og få tilgang til dem på iPhone-en og iPad-en.

Dropbox er som nevnt også et alternativ til iOS-brukere som ønsker seg tilgang til mer lagring «i skyen». Dropbox er i utgangspunktet gratis, og da får man 2 gigabyte lagringsplass inkludert. Her er det mulig å utvide til 50 gigabyte og 100 gigabyte, til en pris på henholdsvis 10 dollar og 20 dollar i måneden. Med Dropbox kan du lagre alle slags type filer, akkurat som med Box.net.

Les om:

Cloud Computing