Forhandlere blir forbigått i nettskyen

Forhandlere blir forbigått i nettskyen

Sluttkundene spør ikke kanalen, men går direkte til produsentene for råd om overgangen til nettskyen, melder analysebyrå.

Sluttkundene hopper for en stor del over forhandlerleddet når de begynner overgangen til cloud-teknologi. Det viser en ny undersøkelse gjennomført i Storbritannia av analysebyrået Rise.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 100 små og mellomstore bedriftskunder hos en av Rises partnere, og viser at bare 8 prosent av it-beslutningstakere kontakter en forhandler når de trenger råd om cloud computing.

I motsetning sier 77 prosent at de forhører seg med it-produsentene direkte. 15 prosent oppgir at de finner råd og hjelp på internett. Undersøkelsen viser også at nesten syv av ti bedrifter planlegger å migrere til nettskyen i løpet av de neste par årene.

For avhengige av produsentene

Alex Hilton, direktør for Rise, sier til Channelweb.co.uk at undersøkelsen viser hvor viktig det er for forhandlerne å utforme sin egen strategi for nettskyen fremfor å overlate jobben til produsentene.

- Det virker som om mange bedrifter går utenom sine faste it-leverandører fordi sistnevnte ikke er i stand til å tilby det kundene etterspør. Forhandlerne er selv avhengig av produsentene, sier han.

Ni av ti av de spurte mener mer opplæring er nødvendig innen cloud computing på grunn av bekymringer for sikkerhet og skjulte kostnader.

- Kundene etterspør opplæring, og det er store muligheter for forhandlerne å bistå med dette, sier Hilton.