Fornøyde brukere av skyløsninger

Fornøyde brukere av skyløsninger

IT-SJEFEN: Mette Bakke bruker Salesforce.com, men lite fri programvare.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å prøve å tenke ut morgendagens løsninger. It-strategien sier noe om en retning og hvilken vei vi skal ta neste år. Målet er alltid å få mer for mindre. Samtidig som vi skal utforske nye smarte løsninger.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Jeg er mest fornøyd med it-plattformen vi har fått på plass. Vi er en distribuert virksomhet med 350 kontorer i 72 land og 6.000 ansatte. Det er en utfordring å balansere dette slik at sluttbrukerne får en god opplevelse av it-løsningene. Det mener jeg vi har fått til. (Dette arbeidet var bakgrunnen for at Bakke i fjor var blant de nominerte til Årets It-direktør 2009, red, anm.)

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi er positive til Cloud Computing. Men erfaringene til nå viser at disse løsningene ikke har kommet så langt som vi skulle ønske. Det vil ta litt tid før vi kommer dit. Men vi har allerede løsninger basert på Software as a Service som fungerer bra. For eksempel bruker vi på crm-siden Salesforce.com. Det er brukerne veldig fornøyde med.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Det bruker vi lite av. Fordi vi har globale standarder vi må forholde oss til, er vi forsiktige med hvor vi trår. Dette gjør også at det er Microsoft som er tingen for oss.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Det er å ha en god dialog med forretningsområdene, samtidig som det jobbes bra med leverandører og partnere. Det vi leverer skal være en merverdi for forretningsstrategien. At sluttbrukerne har en god opplevelse er også ekstremt viktig. Derfor gjør vi jevnlig globale sluttbrukerundersøkelser.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer til konserndirektøren i Wilhelmsen Maritime Services.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det skal it-direktør Helge Mothes i REC.

Navn: Mette Bakke

Hvor: Wilhelmsen Maritime Services

Antall ansatte: 6.000 i konsernet, 33 på it-avdelingen i Norge

It-budsjett: 180 millioner kroner

Cloud Computing