Første Cloud Agile-partner i Norge

Første Cloud Agile-partner i Norge

HP og Basefarm inngår partnerskap. - Naturlig å gå ut i markedet sammen, sier Lars Lersveen i Basefarm.

HP, som tradisjonelt er sterke i SMB- og enterprisemarkedene for server, har utviklet et partnerprogrammet Cloud Agile hvor selskapet satser på partnerskap mot service providere i tillegg til rene kundeforhold i nettskyen.

Det er et gjensidig samarbeid det er snakk om. HP og Cloud Agile-partnere går sammen ut i markedet med skytjenester basert på HP Converged Cloud, i motsetning til det vanlige kjøp, salg og videresalg av tjenester og produkter.

Siden partnerprogrammet ble lansert for snaut 18 måneder siden, er det flere hosting-, tjeneste- og hotell-leverandører som har ingått partneravtale med HP. Den er spesielt populær i Nederland, hvor Cloud Agile så langt har syv partnere.

Nå har Basefarm blitt den første Cloud Agile-partneren i Norge, og kontrakten ble underskrevet for en knapp uke siden.

Ønsker tyngde

Basefarm har levert skyløsninger siden 2001, og har vært HP-kunde siden 2003, hovedsaklig på serversiden.

Lars Edin Lersveen, salgs- og markedsdirektør i Basefarm, forteller at utgangspunktet for avtalen kom fra et ønske om et tettere forhold med HP.

- Vi ønsker å ha tyngden når vi trenger det, og spisskompetanse når vi trenger det. Derfor er HP interessant, for vi vet hvordan de er å jobbe med og at de vil understøtte veksten vår, sier Lersveen.

- Det er naturlig for oss å gå ut i markedet sammen, legger han til.

Blant fordelene for Basefarm er at selskapet vil få enda tettere kontakt med teknikere og kompetanse i HP, og kan dra nytte av selskapets eskaleringsmakt. Blant annet er et HP-team dedikert til partnerskapet med Basefarm.

Det er en god avtale for vekst i Basefarm, mener Lersveen.

Leverandører som Basefarm vokser ofte på eksisterende kunder, men den største veksten er fra nye. For tiden er det noen områder som er spesielt interessante for Basefarm og partner HP, som media, finans og helse.

- Forholdet med Basefarm har alltid vært veldig godt, og denne avtalen formaliserer det, forteller Xavier Ducasse, salgsansvarlig i HP.

Også utenfor Norges grenser vokser Basefarm, og er i dag på plass i 22 land. Partnerskapet skal levere nødvendig tyngde for rask vekst.

- VI har blitt enige om kundefokus, og skal diskutere markedsmidler for å støtte Basefarm i hele regionen. Jeg forventer at vi vil ha en case på plass i tredje kvartal, påpeker Ducasse.

God plassering i markedet

Lersveen forteller at Basefarm legger stor vekt på å ha flere gode partnere, slik at det blir lettere å velge det som er best for hvert prosjekt.

For halvannet år siden gjorde Basefarm en vurdering av hva som er viktig for selskapet når det gjelder leverandører, og valgte seg ut fire-fem viktige partnere.

- Avtalemessig har vi valgt HP, Dell og noen strategiske partnere på programvare, som Vmware, Microsoft og Redhat, utdyper Lersveen.

Men det er flere ting som er viktig i denne bransjen, inkludert fysisk plassering og markedsposisjon.

- Vi er veldig bevisst på plassering og latency og på avstander. Selv om vi har gode teknologipartnere, så er det noen begrensninger på teknologisiden, forteller Lersveen.

Han viser til datasenteret i Oslo, hvor Basefarm har størst infrastruktur. De fleste kundene er jo også lokalisert i Oslo-området, men for vekst utover grensene er det viktig med skalerbar infrastruktur og tjenester.

Der passer Cloudagile-partnerskapet som hånd i hanske, og partnerskapet med HP skal sikre solid vekst utover det som lenge har vært kjerneområdet.

- Vi tilpasser oss, også i forhold til forbruksbaserte løsninger. Veksten i service-provider markedet i Norge ligger på 24 prosent, og vi satser på å vokse mer enn markedet, forklarer Petter Moseby, salgsdirektør i HP Norge.

- Det er et stort marked, og vi forventer gode inntekter med dette initiativet, sammen med Basefarm.

Han legger til at Basefarm derfor også er aktuelle for tjenester også i andre land.

Lersveen smiler, og nikker i enighet.

- Partnerskapet kommer til å sikre oss solide leveranser til konkurransedyktige priser, avslutter han.