- Gamle tanker stopper nettskyen

- Gamle tanker stopper nettskyen

It-avdelingens tankesett hindrer vekst for cloud computing, mener IDC.

Interne organisasjonsmessige hindringer er den største utfordringen for nettskyens utbredelse. Det er konklusjonen fra IDC i en Vmware-sponset rapport kalt «Accelerate Hybrid Cloud Success: Adjusting the IT Mindset».

En av tre europeiske selskaper ser nettskyen som viktig del av it-strategien i år, ifølge studien, og de neste 24 månedene blir store.

Innen 2014 vil det brukes 18,8 milliarder dollar på offentlige skytjenester i Europa, Midt-Østen og Afrika.

- Ikke lenger teknisk skepsis

Men før spådommen kan bli virkelighet, må teknologiske og interne barrierer overvinnes. De fleste av bekymringene når det gjelder privat nettsky er nå borte, og det er også færre som bekymrer seg over utfordringer som sikkerhet, ytelse og tilgjengelighet i en offentlig nettsky.

Hovedutfordringen for nettskybransjen å få it-avdelingene til å få et positivt syn på mulighetene i cloud computing.

Steg 2

Innsigelsene mot økt bruk av skyen er blant annet psykologiske barrierer mot at applikasjoner og data fysisk befinner seg på et annen sted og det uklare skillet mellom infrastruktur og applikasjoner, som kan føre til intern strid i it-avdelingen, ifølge IDC.

Samtidig lever it-sjefer og it-avdelinger under et konstant press for å levere it-tjenester som er like kostnadseffektive som de som tilbys av eksterne leverandører.

- Teknologibarrierene for at it kan leveres som en tjeneste er stort sett på vei bort, men dette er bare det første skrittet mot reisen til nettskyen for de fleste bedrifter, sier Fredrik Sjostedt, produkt- og løsningsdirektør for Europa, Midt-Østen og Afrika i Vmware.

- Å endre bedriftskulturen er like viktig som å implementere teknologien, mener han.

Vmware leverer virtualiseringsteknologi, og har en egeninteresse i økt bruk av nettskyløsninger. IDC har gitt ut et såkalt Whitepaper på fenomenet, som du kan lese her.

Les om:

Cloud Computing