Google erter på seg it-konsulenter

Google erter på seg it-konsulenter

Gikk hardt ut mot konsulentbransjen. Nå får de svar på tiltale.

Googles europeiske partnersjef Peter Lorant gikk hardt ut mot it-konsulenter og menter at systemintegratører sitter fast i et gammeldags verdensbilde som forhindrer dem fra å satse på cloud computing.

- Nettskyen er trussel mot selskaper som er svært fornøyd med sin gamle forretningsmodell. Mange it-leverandører har investert tungt i sine egne datasenter og har en enorm leveransekapasitet. Men når en spiller som Google dukker opp forsvinner etterspørselen etter disse tjenestene, sa Peter Lorant til It24 i forrige uke.

Lykkes i smb-segmentet

Tre år er gått siden Google lanserte sin suite for kontorapplikasjoner. Med Google Apps gikk selskapet inn i direkte konkurranse med giganter som Microsoft og IBM.

Selv om det nederlandske flyselskapet KLM nylig tok av i skyene med Google Apps Premier Edition, lar det store gjennombruddet for Google i Europa vente på seg.

Også Schibsted fortalte nylig at over 1100 brukere skal over til Google Apps , noe som er en av de største avtalene av sitt slag i Norden.

Men den absolutte majoriteten av de to millioner brukerne av Apps jobber i små bedrifter.

Partnersjefen legger langt på vei skylden for Googles manglende lykke blant de store, på systemintegratører som han mener motarbeider tjenester i nettskyen.

Slår tilbake

I en artikkel i It24 i dag, slår imidlertid konsulentselskapene tilbake. Google er på bærtur, mener Joachim Burvall som er administrerende direktør i svenske DQ Consulting East.

- Dette er et angrep på konsulentbransjen. Google Apps har en svært lang vei å gå før det kan bli indistristandard, mener han.

Burvall mener langt fra alle virksomheter er klare for å overlevere viktig informasjon til et selskap som Google, fordi selskapets behandling av kritiske data har vært omdiskutert ved flere anledninger.

- Google har hatt problemer med sikkerheten, og det gjør store kunder som Ericsson, Scania og Astra Zeneca betenkt. Hvilket selskap ønsker å se sine planer eller patentsøknader distribuert over hele verden? spør han retorisk.

Han avviser at de har noe imot nettskyen og mener det ikke er konseptet som er problemet, men Google selv. Google Apps er rett og slett er bedre egnet for mindre bedrifter enn for store, mener han.

- Vi har fokusert veldig mye på nettjenester. Men Google Apps fungerer ikke for store industribedrifter. Salesforce.com er derimot et utmerket eksempel på et selskap som er tilpasset større bedrifter og deres behov, sier Burvall.

Cloud Computing