Google lanserer musikktjeneste

Google lanserer musikktjeneste

Skybasert musikkbibliotek kan lagre musikken du har kjøpt.

I dag lanseres Music Beta by Google, en musikktjeneste som blir en konkurrent til en lignende tjeneste fra Amazon, skriver IDG News.

Lagres i nettskyen

I mars lanserte Amazon en tjeneste som lar brukerne lagre musikk de kjøper fra Amazon (og andre steder) i nettskyen, slik at du kan høre på musikken på forskjellige datamaskiner og enheter med internettilgang.

Dermed blir det mulig å lytte til musikk du har kjøpt på en hvilken som helst pc eller smarttelefon, uten å måtte kopiere musikken fra enhet til enhet, men i stedet laste opp musikken til skyen og deretter streame den til forskjellige enheter.

Laste opp, streame ned

I likhet med Amazon har ikke Google sikret seg lisenser fra de fire store plateselskapene i USA. For at ikke tjenesten skal misbrukes til piratkopiering, vil Google ikke la folk laste ned musikken de har lastet opp, musikken vil bare kunne streames fra brukerens private nettbibliotek, skriver Wall Street Journal.

En talskvinne for Google bekrefter at tjenesten lanseres i forbindelse med Googles I/O-uviklerkonferanse i San Francisco i dag, men er ellers sparsom med opplysninger om tjenesten.

Da Amazon lanserte sin musikktjeneste i mars, sa selskapet at kundene ikke ønsket å laste ned musikk til jobb-pc-ene eller smarttelefonene sine, fordi de opplevde at det var vanskelig å flytte musikken sin rundt på forskjellige enheter.

Cloud Computing