Google: - Styr unna Office 2010

Google: - Styr unna Office 2010

Oppfordrer alle til heller å oppgradere til Google Docs.

I dag lanserer Microsoft 2010-versjonene av Office, Sharepoint, Project og Visio over hele verden. Google svarer med å promotere Google Docs som et bedre alternativ.

På Googles offisielle blogg skriver selskapet at de er klar over at de fleste antakelig benytter seg av en tidligere Office-versjon i dag, det være seg Office 2003, 2007 eller til og med Office 2000. Man trenger imidlertid ikke avinstallere tidligere versjoner av Office for å bruke Google Docs, som både skal være kompatibelt med og attpåtil øke Office-programmenes funksjonalitet, hevdes det.

Kompatibelt med MS Office

- Du kan lagre en hvilken som helst fil, også MS Office-dokumenter, i Googles nettsky og dele dem i originalt format, heter det på bloggen.

I løpet av de neste månedene vil Google også muliggjøre samarbeid i sanntid i Office 2003 og 2007.

- Prøv Google Docs og resten av Google Apps-suiten gratis. Det eneste du trenger å gjøre, er å kvitte deg med en server eller to, skriver en ironisk Matthew Glotzbach, Googles produktdirektør for bedriftsmarkedet.

Microsofts motangrep

Microsoft tar ikke lett på Googles markedsføringsfremstøt, og som et motangrep mot den nettsky-baserte trusselen planlegger selskapet å lansere en ny suite med webbaserte versjoner av Word, Excel, Powerpoint og Onenote.

Prisen skal også senkes på Office 2010 i forhold til Office 2007.

Et av Google Docs sterke punkt er imidlertid samarbeidsfunksjonaliteten, som er en viktig faktor for bedriftskunder. Her har fortsatt Microsoft en jobb å gjøre, viser ferske tester av Office 2010.

Cloud Computing