- Google for svake for bedriftene

- Google for svake for bedriftene

Microsoft hevder kunder forlater Google Apps og velger Office 365.

Nettskykampen mellom Google og Microsoft fortsetter. Nå hever Microsoft stemmen og forteller om flere kunder som har gått fra Google Apps og tilbake til Microsoft igjen.

- Jeg er ikke kjent med en eneste kunde som har gått fra Google til oss og så tilbake til Google, sier plattformstrategisjef i Microsoft, Tim O’Brien til Computer Sweden.

- For svake

Han ramser opp en håndfull foretak utenfor Sverige som har forlatt Google Apps.

- Google er altfor svake på forretningssiden, hevder O’Brien.

Han hevder Office 365 med Lync, Sharepoint, Exchange og Office går bra, men fortviler over at selskapet sliter med å overbevise sine partnere om nettskyen. Microsoft vet de kommer til å miste partnere på grunn av prismodellen skyen drar med seg.

- Vi forventer å tape noen partnere på dette, men også å få noen nye.

«Åpen» plattform

O’Brien sier det er viktig at deres skyplattform Azure er en åpen plattform som kan brukes flere programmeringsspråk. Utviklere kan bruke både Java, Php, Python og Ruby, for at flest mulig skal velge Microsoft.

- Ingen skal behøve å lære seg et nytt språk bare for å utvikle for en skyplattform. Java og andre dynamiske språk skal kunne bruke Azure, sier han.

Google har på sin side varslet at deres App Engine for bedrifter, som kan tilby forretningssystemer i nettskyen, kommer i løpet av andre halvår.

Cloud Computing