Her er IBMs kontorpakke for skyen

Her er IBMs kontorpakke for skyen

Store Blå vil ta opp kampen med Google Docs og Office 365.

Selv om den offisielle lanseringen ikke vil skje før om et par dager er tjenesten nå tilgjengelig fra IBM hjemmeside. Vi snakker om IBM Smart Cloud Docs, en kontorpakke som kjører i skyen og som skal konkurrere med Microsofts Office 365 og Google Docs.

- Vi er veldig glade for å lansere IBM SmartCloud Docs på markedet. Vi har samlet tiår med erfaringer for hvordan man oppnår god produktivitet på arbeidsplassen og leverer dette rett i nettleseren: som standard dokumenthåndtering, regneark og presentasjonsverktøy, skrev produktsjef Ed Brill i IBM på sin blogg i går.

I pakken tilbyr altså IBM tekstbehandling, regneark og verktøy for å lage presentasjoner i nettskyen Kontorpakken er kompatibel med Microsoft Office, OpenOffice og Lotus Symphony og akkurat som med Google Docs og Office 365 kan flere brukere arbeide og diskutere i samme dokumentet samtidig

IBM Smart Cloud Docs skal koste tre dollar per bruker per måned, men du kan teste tjenesten nå gratis i 60 dager.

Fornøyde konkurrenter

Jan Grønbech er Norges-sjef i Google som står bak kontorpakken og skytjenesten Google Docs. Selskapet har vist vei for applikasjoner i skyen. På spørsmål om hva han tenker rundt en ny konkurrent, svarer han kontant:

- Jeg syns det er veldig positivt at flere går i den retningen!

Gørnbeck sier han nå er glad for at vi er forbi harddiskens tid.

- Spesielt med tanke på sikkerhet er jo skyløsninger utrolig mye bedre enn alternativet, sier han og fortsetter:

- Vi er pragmatiske på dette. At IBM nå lanserer vil være med på å skape en bedre forståelse for skytjenester, dette er jo ting som må modnes. Det er helt klart en fordel for hele bransjen når en så stor og tung aktør går denne veien.

- Så dere frykter ikke konkurransen?

- Vi organiserer informasjon for folk, det er vår greie og vi lever ikke primært av Google Docs. Konkurranse er bra. At IBM nå satser vil påvirke de som av en eller annen merkelig grunn fortsatt er skeptisk til skytjenester, sier Grønbech og understreker at han ikke har sette på IBMs løsning ennå.

- Positivt

En av Norges fremste ekspert på skytjenester er Helge Skrivervik i Mymayday.com. Han har heller ikke fått sett på løsningen ennå, men har sans for at IBM går i skyen med en kontorpakke.

- Dette syns jeg er veldig positivt og det er på tide at det blir litt fart i sakene. Om IBM gjør de riktige tingene kan dette bli bra, sier Helge Skrivervik.

Les om: