HP satser i skyen - neste år

HP satser i skyen - neste år

Sent på banen i konkurranse med Google, Microsoft og Amazon.

HPs ferske toppsjef Leo Apotheker avduket HPs nye nettskybaserte plattform på en presse- og analytikerkonferanse i San Fransisco i går, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Noe for alle, men når?

Cloud-plattformen er først og fremst en satsing på infrastrukturtjenester i skyen, men selskapet skal også levere en markedsplass for applikasjoner myntet på både forbrukere, samt små- mellomstore- og store bedrifter

- Vi skal tilby et åpent marked som integrerer konsumenter, foretak og utviklerressurser. Den nettskybaserte markedsplassen vil inkludere en applikasjonsbutikk, i tillegg til utviklerverktøy, tjenester og support for virksomheter, fortalte Apotheker.

Det er ikke klart når HP er klar med infrastrukturen, markedsplassen eller de nye nettskytjenestene.

- HP lanserer noen av infrastrukturtjenestene nå, men det vil ta tid å bygge en plattform som Microsofts Azure eller Amazons Elastic Compute Cloud. Plattformkomponenten i HP-skyen vil være tilgjengelig i løpet av 2012, sa Apotheker.

På etterskudd

Også nettbutikken for applikasjoner skal være klar i løpet av neste år, men HP er også avhengige av å tiltrekke seg utviklere til plattformen.

- HP er sent ute, og det er utfordrende å ta igjen forspranget til konkurrentene. På den annen side er bedriftsmarkedet for skytjenester fortsatt i spill, virksomhetene ser etter noen som skal lede de ut i dette hybriduniverset, sier Gartner-analytiker Mark Fabbi.

Les om:

Cloud Computing