HP vil sende de største til himmels

HP vil sende de største til himmels

Lanserer skytilbud med hybridløsning for store bedrifter neste måned.

HPs lanserer sin skysatsing neste måned under navnet HP Enterprise Cloud Services-Compute. Målet for satsingen er de største bedriftene, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

De nye tjenestene skal inneholde flere veier til skyen. Egne datasenter hvor man kan velge flere typer virtualiseringsplattform inkludert Microsoft Azure er en del av tilbudet. Kunder skal også få hjelp i egne miniseminarer til å utvikle en strategi for å ta it i skyen i bruk.

USA og Storbritannia

Datasentrene som skal levere disse skytjenestene ligger i Oklahoma og i Storbritannia.

- HP har erfaringen, porteføljen og en global tjenestedivisjon som kan bistå kundene i gjennomføre et smertefritt skifte, sa Ann Livermore, direktør i forretningsdivisjonen for store selskaper i HP.

For den som ikke vil ut i skyen, er alternativet å bygge interne, private skyer. HP vil tilby disse kundene integrerte pakkeløsninger med programvare, maskinvare og tjenesteutvalg. Pakken får navnet Cloud Service. Denne kan også fungere som en hybrid-løsning, hvor den ordinære skytjenesten kan ta over hele eller deler av lasten ved behov.

Hybrid

Denne hybride tilnærmingen gjelder også andre deler av porteføljen til selskapet. Integrasjon med Cloud Maps og Cloud Service Automation service gir kontroll over bladserverfarmen i datasenteret sammen med skyen.

Prisingen av tjenesten blir avgjort etter bruk av prosesseringskraft, kontraktslengde og bruk av tilleggstjenester. Oppetiden vil være 99.9 prosent. I tilfelle av uplanlagte driftsavbrudd skal virtuelle maskiner kjøre i løpet av en time, og fysiske i løpet av sju timer, garanterer HP.

Les om:

Cloud Computing