- Hvor ble det av web 2.0?

- Hvor ble det av web 2.0?

Googles Norden-sjef om hvorfor din bedrift bør velge skyen.

- Er det noen som husker web 2.0 her?

Spørsmålet kom fra Jesper Rismer Stormholt, nordisk sjef for Google Enterprise, på KPMGs seminar om cloud computing torsdag morgen.

Videre viste han it-sjefene og andre oppmøtte de store "buzz-ordene": Blogger. Wiki-er. Samhandling. Brukerfokus. En håndfull rakk opp hånden da dansken etterlyste bedrifter som faktisk bruker teknologiene aktivt. Men det var langt flere enn en håndfull mennesker i salen.

- Hvor ble det av alt dette? undrer Stormholt.

Deling og samarbeid

Web 2.0 er ikke vanskelig å finne blant forbrukerne. Brukere av Facebook, Twitter, Nettby, Wikipedia og blogger florerer. Men hos bedriftene har utviklingen gått tregt, synes Stormholt. Han er skuffet.

Og svaret på hvordan dette kan rettes opp er ikke særlig overraskende når det kommer fra munnen til Googles skysjef.

- Web 2.0 står for deling og samarbeid. Og cloud computing kan gi bedriftene alt dette, mener Stormholt.

Gjemmes i hoder

Google har den seneste tiden satset tungt på bedriftsmarkedet. Tjenester som Gmail og Google Docs tas nå fra forbrukermarkedet og heves til et nivå som er tilfredsstillende for både små og store bedrifter. Selskapet kaller seg selv ledende på cloud computing, og hevder å ha over to millioner bedriftskunder.

Giganten har også mange tjenester som går under web 2.0-paraplyen, som for eksempel samhandlingsløsninger.

- Hvor mye kunnskap ligger ikke i hodene på folk? Slikt deles på tjenester som Facebook og Twitter, men hvorfor er vi så dårlige på å bruke dette i bedrifter? spør Stormholt, som tydeligvis er svært glad i retoriske spørsmål.

IBM er noe mer nøktern i forhold til skyen, les videre på neste side!

Cloud Computing