IBM lanserer Lotus Live

IBM lanserer Lotus Live

Lotusphere er i gang og it-giganten satser endelig stort på nettbaserte tjenester.

IBM arrangerer i disse dager den årlige brukerkonferansen Lotusphere i Orlando, Florida. Den største nyheten er it-gigantens satsing å nettbaserte tjenester (cloud computing) - gjennom det selskapet kaller Lotus Live. Målet er at det størstedelen av Lotus-familien skal tilbys som tjenester (saas – software as a service).

Men IBM har tatt seg god tid med strategien. De aller fleste store programvareselskaper har for lengst offentliggjort sine visjoner på området.

Ifølge sjefen for nettbaserte samarbeidstjenester i IBM, Sean Poulley, har det tatt en stund fordi selskapet har lagt ned mye tid og arbeid i å finne ut hvilke forretningsregler som skal gjelde, lover på området og fremfor alt hvordan sikkerheten skal fungere i Lotus Live.

LES OGSÅ: Vil standardisere skyen

- Mange andre programvareleverandører av ”cloud computing” har foreløpig ikke kontroll på sikkerheten, sa Sean Poulley under en pressekonferanse ifølge Computersweden.

Han legger til at IBM har nok et trumfkort i ermet.

- Vi noe mange andre programvareleverandører av ”cloud computing” mangler, nemlig en gigantisk salgsavdeling.

Åpner opp

Computersweden forteller også at Lotus-sjef Bob Picciano gikk på scenen med det som skulle være en Windows-logo i bakgrunnen som gikk i tusen knas bak seg på storskjermen – noe Lotus-brukerne i salen syns var meget fornøyelig. Piccianos mer alvorlige budskap var at Lotus Live bygger på åpne webstandarder og at det er ny strategi for IBM.

LES OGSÅ: Nå kommer Windows Cloud

- Lotus Live er en av de satsningene vi gjør som er rettet mot små- og mellomstore bedrifter, sa Bob Picciano.

Han forteller videre at man kan betrakte Lotus Live som en del av Lotus-familien, men da altså sky-basert. Om overgangen blir total er fortsatt usikkert.

- Jeg vet ikke om hele Lotusfamilien blir en del av cloud computing, men vi forbereder oss på en slik situasjon, sier Bob Picciano.

Den andre store lanseringen under Lotusphere er rundt Lotus Sametime. Versjon 8.5 blir i andre kvartal sluppet i en betaversjon. Fullversjonen kommer i tredje kvartal.

Først ut er imidlertid versjonen Sametime Unified Telephony som fungerer med ip-telefoni, fast og mobile enheter.

Les om: