IBM øker cloud-kompetansen

IBM øker cloud-kompetansen

IBM åpnet årets partnerkonferanse med å love mer opplæring og nye insentiver innen cloud computing og finans.

Denne uken gikk IBMs årlige Partnerworld-konferanse av stabelen i Orlando i Florida.

Ikke overraskende sto cloud computing sentralt på agendaen. Selskapet åpnet arrangementet med å annonsere en rekke nye insentiver for partnere som selger IBMs cloud-baserte og finansielle tjenester.

Blant annet annonserte selskapet et nytt spesialiseringsprogram som gir partnere tilgang på selskapets cloud-tjenester og IBMs abonnementsbaserte applikasjoner som Lotuslive.

I mai vil selskapet også lansere sertifiseringsprogrammet IBM Cloud Computing Authorization, som vil stå for opplæringen av programvarepartnere som ønsker å jobbe med IBMs cloud computing-produkter.

- Vi konkurrerer ikke med partnerne våre, og spesielt ikke i programvaresektoren. Snarere ønsker vi å sette dem i stand til å levere applikasjonene, sier Mike Riegel, direktør for IBMs programvarepartnere, til IDG News Service.

Nye partnerkategorier

En annen nyhet fra årets partnerkonferanse er at IBM nå har delt cloud-partnerne i fem kategorier.

Den ene kategorien er Cloud Application Providers, som vil levere abonnementsbaserte forretningsapplikasjoner som tjenester via nettskyen.

Partnere i Cloud Builders-kategorien skal utvikle og utforme tjenester som kundene trenger for å komme i gang med cloud computing og sørge for integrasjon mellom eksisterende infrastruktur og offentlige cloud-løsninger.

Cloud Infrastructure Providers skal stå for å utvikle infrastrukturen - også kalt platform-as-a-service - som leverandører og kunder bruker til å hoste sine applikasjoner.

Cloud Services Solution Providers skal tilby utfyllende tjenester som opplæring og integrasjon, mens Cloud Technology Providers skal bistå med verktøy og tjenester som administrasjon, fakturering og vedlikehold, som skal gjøre det mulig for kundene å dra nytte av cloud-tjenestene mer effektivt.

Analysetjenester

IBM annonserte også flere nye insentiver for partnere som jobber med selskapets analytiske programvare og relaterte tjenester.

Selskapet har blant annet utvidet opplæringen og planlegger i tillegg en tilpasset versjon av business intelligence-verktøyet Cognos som har fått navnet IBM Cognos Express Planner.

IBM har rundt 700 partnere som tilbyr tjenester for selskapets analyseprogramvare, og anslår at disse partnerne står for rundt 95 prosent av omsetningen av denne programvaren mot mellomstore bedrifter.

- Partnerne innser at mulighetene er store innenfor analyseområdet, sier Riegel, og viser til en undersøkelse gjennomført av IBM som viser at syv av ti finansansvarlige er misfornøyde med sin eksisterende programvare for analyse og finansielle prognoser.