Icloud kan være Apples skytjeneste

Icloud kan være Apples skytjeneste

Apple har skaffet seg rettighetene til icloud.com for 4,5 millioner dollar.

Men hva skal domenet brukes til? Mange tror nå det er navnet på Apple kommende nettjeneste for musikk, filmer og bilder.

I miden av forrige uke meldte Gigaom at Apple hadde kjøpt opp domenet icloud.com fra et svensk selskap kalt Xcerion. Wall Street Journal hevder nå å ha fått bekreftelse på oppkjøpet.

Ifølge rykter skal prisen ha vært 4,5 millioner dollar, omlag 23,5 millioner kroner, men om dette stemmer eller ikke er foreløpig ikke kjent.

Musikk, bilder, filmer

Hva icloud.com skal brukes til er uklart. Ifølge AppleInsider er imidletid tanken at Icloud skal bli navnet på Apples nye nettjeneste, som sannsynligvis kommer til å bli vist frem på WWDC i begynnelsen av juni som en erstatter for den nåværende nettjenesten Mobileme.

- Ifølge folk med kjennskap til saken, holder Apple på å forberede betaversjoner av både Ios 5.0 og Mac Os X Lion i forkant av sin årlige utviklerkonferanse som integreres med en tjeneste kalt "Icloud", som vil gjøre det mulig for brukere å synkronisere mye av den samme informasjonen de kan med selskapets eksisterende Mobileme-tjeneste i dag, som bokmerker, e-post, kontakter og Ical-hendelser.

Rykter om relansering

Til forskjell fra Mobileme sies det imidlertid at Icloud også vil kunne brukes til å lagre store mengder musikk, filmer og bilder. Apples gigantiske serverpark i North Carolina som snart er klar for å tas å bruk, spiller visstnok en sentral rolle i den nye tjenesten, skriver Macworld.se.

Ifølge tidligere rykter planlegger Apple å relansere Mobileme (eller Icloud) som en gratis tjeneste for å konkurrere med lignende tjenester fra Google og Microsoft. Amazon lanserte dessuten nylig en nettjeneste for lagring av musikk og andre filer kalt Cloud Player og Cloud Drive.

Icloud.com ser forsatt ut til å være i Xcerions hender, men peker nå til adressen Cloudme.com, som altså er det nye navnet på den svenske lagringstjenesten. Ifølge Whois-databasen er Xcerion listet som eier av icloud.com ut 2018.

Apple har lovet å avsløre fremtiden til Ios og Mac Os på årets WWDC, som sparkes i gang mandag 6. juni i San Francisco.

Les om:

Cloud Computing