Instagram: - Vi skal ikke selge bildene dine

Instagram: - Vi skal ikke selge bildene dine

Etter rasende kritikk sier Instagrams grunnleggere at de aldri vil selge brukernes bilder.

Den Facebook-eide bildetjenesten Instagram fikk mye kritikk i går på grunn av den

oppdaterte brukeravtalen.

I den nye versjonen av avtalen sier Instagram at de forbeholder seg retten til å selge bildene som brukerne har lastet opp. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

En av Instagrams grunnleggere, Kevin Systrom, svarte i dag på kritikken og lover at tjenesten aldri kommer til å selge bildene som brukerne har lastet opp.

-I går lanserte vi en ny brukeravtale som vil tre i kraft om 30 dager. Vi har klart og tydelig hørt hva brukerne mener om denne nye brukeravtalen, og det er tydelig at mange er forvirret og opprørt over disse endringene, skriver Systrom i et blogginnlegg.

- Vil ikke selge

Han fortsetter med å forklare at Instagram kommer til å løse problemet og sørge for at det ikke finnes rom for mistolkninger.

Ifølge han er det mye forvirring rundt den nye brukeravtalen og mange har tolket det som om Instgram kommer til å selge brukernes bilder. Systrom sier at dette handler om en ny reklame-kampanje som selskapet jobber med, og at språket brukt i avtalen er tvetydig.

- For å avklare: vi kommer ikke til å selge bildene dine til noen andre. Vi skal oppdatere teksten i brukeravtalen for avklare dette, sier han.

- Dette er tilbaketrekking

Ifølge Dan Olds fra Gabriel Consulting Group er det ingen tvil om hva det står i den nye brukeravtalen. Han sier at det er åpenbart at Instagram nå trekker tilbake sine opprinnelige planer.

- Dette høres ut som en tilbaketrekning spør du meg. Den nye brukeravtalen sier klart og tydelig at Instagram har rett til å lisensiere og gjøre hva de vil med brukernes bilder. Det ser i hvert fall ut som om brukernes protester har hatt en positiv effekt, sier Olds.

Han påpeker også at ingen har sett den endelige versjonen av den nye brukeravtalen enda, og det gjenstår å se hvordan Instagram og Facebook kommer til å utforme den.

Cloud Computing