Investerer 100 milliarder dollar i nettskyen

Investerer 100 milliarder dollar i nettskyen

SMB-bedrifters samlede investeringer i nettbaserte datatjenester spås doblet i løpet av de neste fire årene.

Små- og mellomstore bedrifter (SMB) forventes å investere ikke mindre enn 100 milliarder dollar i såkalt cloud computing, eller nettbaserte datatjenester, på globalt basis innen 2014. Det viser tall fra en undersøkelse AMI Partners har gjennomført, ifølge CRN.

Dersom investeringene når dette nivået, betyr det en nær dobling fra 2009-nivået på 52 milliarder dollar. I fjor sto nettbaserte investeringer for kun seks prosent av de samlede IKT-investeringene på global basis.

- Passerer 95 milliarder

- Innen 2014 forventer vi at disse investeringene har passert 95 milliarder dollar, eller om lag 11 prosent av globale IKT-investeringer for SMB-virksomheter, sier Deepinder Sahni, senior vice president ved AMI Partners ifølge nettstedet.

Til nå har en stor del av investeringene SMB-bedrifter har foretatt i nettbaserte tjenester blitt plassert i tjenester av typen CRM, lønn, regnskap, finans og konferanse. CRM, business intelligence samt nettbaserte konferanseløsninger er for øvrig områder som kan vente økt investeringsaktivitet i løpet av de neste 12 månedene, tror AMI.

Sparer penger

Ifølge undersøkelsen er SMB-bedriftene raskt ute med å ta i bruk nettbaserte tjenester. Dette skyldes at denne type tjenester i økende grad blir betraktet som et godt utgangspunkt for å spare penger, men også av hensyn til den økte fleksibiliteten som denne type tjenester representerer. Ved å velge ønsket funksjonalitet i form av nettbaserte applikasjoner, slipper brukeren å betale for installasjon og vedlikehold av lokalt installert programvare. I stedet betaler man for de tjenester man faktisk benytter.

Mindre aktører raskt inn i skyen

Bruksområdet for den enkelte virksomhet vil avhenge av virksomhetens størrelse, fastslår Spiceworks-gründer Jay Hallberg. – Små bedrifter med beskjeden infrastruktur og outsourcede IT-tjenester beveger seg raskt inn i skyen, mens større SMB-virksomheter velger å gå roligere frem som følge av betydelige teknologiinvesteringer, sier han ifølge nettstedet.

Se også: Gartner varsler stort Saas-hopp

Les om: