It-sjefen er nå en business-mann

It-sjefen er nå en business-mann

IDCs tall viser at it-sjefens rolle nå virkelig har snudd.

It-sjefene har hørt det før, men et godt poeng kan gjerne gjentas: It-sjefer er ikke lenger datanerder.

Resultatene fra IDC sin siste "Asia/Pacific Dynamic IT Benchmark" viser at it-sjefene får stadig mer innflytelse på stadig viktigere deler av virksomhetene sine.

Øker fortjenesten

Undersøkelsen, som er utført i området som omfatter øst- og sørøst-Asia, Australia og Oseania, viser at it-sjefene jobber mer om mer med business-delen av virksomheten.

Det vil si at de inkluderes mer i prosesser for å blant annet øke lønnsomheten til bedriften. It-budsjettet blir på lik linje brukt mer til det samme, samt prosesser for å øke kundenes tilfredshet.

IDC forteller at dette skiller seg fra tidligere, da budsjettene og it-sjefene ble brukt nesten utelukkende til å holde virksomheten gående.

Klare seg selv

For å frigjøre ressurser til dette, samt for å spare inn penger på support, har mange it-sjefer i området nå økt fokus på å la de ansatte klare seg selv på it-siden.

Hele 46 prosent av de spurte jobber for å få til dette.

Private skyer

Også skyen får naturlig nok mye oppmerksomhet fra it-sjefene.

44 prosent forteller at de ønsker å sette opp skysystemer i løpet av neste år. Private og virtuelle private skyer har seks ganger så mye interesse som offentlige skyer.

Å være fleksibel og skallerbar er også viktig for respondentene. 59 prosent vil sette i gang tiltak for å øke dette innen nærmeste fremtid.

Cloud Computing