Kjemper i nettskyen

Kjemper i nettskyen

Datametrix satser nå tungt på cloud computing med Ciscos bladserverteknologi som bærebjelke.

Datametrix melder nå om at de er godkjent som Advanced Technology Partner (ATP) for Cisco Data Center Unified Computing. Det betyr lisens på å bringe bladserverteknologien Cisco UCS B ut i markedet.

– Det handler om å ha kompetanse på å ta ut effektiviseringspotensialet i bladserverne og sørge for sikker databehandling i nettskyen. Risikoen er betydelig, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i det Telenor-eide selskapet Datametrix

En av de mest oppsiktsvekkende nyhetene i fjor på denne tiden var at Cisco lanserte en ny produktserie som fikk navnet Cisco Unified Computing System. Bak navnet skjulte det seg en en arkitektur og produkter omkring bladservere bygd av Cisco. Dermed gikk selskapet rett i strupen på noen av sine største partnere som HP og IBM.

UCS bygger på et bladserverdesign som huser Intel Xeon-prosessorer. Bladkabinettet har åtte plasser for serverblader, hvor serverbladene kommer i både enkel og dobbel bredde.

Det er et trangt nåløye som krever betydelige investeringer fra vår side. Men det vil lønne seg nå som cloud computing brer om seg parallelt med at behovet for virtualisering vokser kraftig, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Kabinettet er også utstyrt med en egen skuff som kun inneholder minne til maskinene. Det er plass til maksimalt 384 GB minne. Cisco UCS er dessuten et sentralt element i VBlock – sammensatte systemer i VCE-samarbeidet mellom VMware, EMC og Cisco. VBlock er som komplette ressursblokker for bygging av datasentre klare for cloud computing.

Nylig annonserte også Steria at de lanserer tjenester i nettskyen basert på Ciscos UCS-løsning. De ser dessuten for seg at markedet for cloud-computing vil stige med nesten 250 prosent de neste tre årene.