Linux driver HP-skyen

Linux driver HP-skyen

HP har valgt Linux-distribusjonen Ubuntu og skyprogramvaren Openstack for nettskyen sin.

Det er Ars Technica som melder dette. Canonical, som leverer den populære linux-distribusjonen Ubuntu, skriver i en bloggpost at de samarbeider med HP for å forsikre at tjenesten blir den sikreste, mest skalerbare bedriftsklare nettskytjenesten for virksomheter av alle størrelser.

Tjenesten gikk nylig i privat beta, og infrastruktur-som-tjeneste nettskyen tilbyr både datakraft og lagringskapasitet på forespørsel.

Openstack

I bunnen ligger friprogramvaren Openstack, en åpen-kildekode nettskyplattform som inntil nylig var en del av Rackspace.

Openstack er utviklet for å kunne brukes på en rekke operativsystemer og virtualiseringsplattformer, inkludert Vmware, Hyper-V, Windows og Xen.

HP har imidlertidig satset på en plattform fullstendig basert på friprog, med Linux-baserte KVM som virtualiseringsplattform og Ubuntu som operativsystem.

- Dette er en viktig nyhet på flere områder, at Openstack er valgt som plattform for den største allment tilgjengelige nettskytjenesten, og at Ubuntu har det som kreves for å kjøre Openstack nettskyen som et skalerbart og kraftig verts-operativsystem og som responsivt og fleksibelt gjeste-OS, sier Canonical i bloggposten.

Beta skal utvides

Den nye nettskytjenesten fra HP er rettet mot utviklere, smb-er og programvareutviklere, og vil ha muligheten til å dele ut virtuelle maskiner og lagringskapasitet på forespørsel.

Og selv om Ubuntu ligger i bunnen for tjenesten, vil HP fortsatt tilby andre operativsystemer til kunder som for eksempel ønsker Windows eller andre Linux-distribusjoner.

Ars Technica melder også at selv om det ikke er plass i lukket beta, kan interesserte fortsatt melde seg på for å få tilgang til nettskyen når beta-programmet utvides senere.

Cloud Computing