Lockheed Martins bombesikre sky

Lockheed Martins bombesikre sky

Blackcloud skal møte behovene til kunder med strenge sikkerhetskrav.

Lockheed Martin er mest kjent for løsninger innen forsvar og flyindustri, men selskapet driver også med it-tjenester, systemintegrasjon og utdanning for den amerikanske regjeringen.

Nå har selskapet annonsert en skytjeneste for statlige myndigheter som møter behov for kunder med svært strenge sikkerhetskrav, skriver Computer Sweden.

Høy sikkerhet

Løsningen til Lockheed Martin går under navnet Blackcloud og integrerer selskapets arkitektur med sikre løsninger fra medlemmer i Cyber Security Alliance – blant andre Cisco, Netapp og Vmware.

Ifølge Locheed Martin kan Blackcloud brukes til å drifte applikasjoner i nettskyen som en tjeneste (Software as a Service), så vel som hele infrastrukturen (Infrastructure as a Service). Løsningen er bygget med virtualiserte servere.

Virksomhetene gjør en stor tabbe om de ikke tenker sikkerhet i skyen på samme måte som sikkerhet ved outsourcing, mener Adrian Davis, sjefsanalytiker i Information Security Forum.

- It i skyen er bare en ny type tjenesteutsetting. Derfor er det bare å ta med erfaringene fra annen tjenesteutsetting når man starter å handle tjenester i nettskyen, sa Davis til Computerworld i februar i år.

Sjefsanalytikeren har også laget en liste over sju dødssynder når det nettskytjenster.

LES TIPSENE: Styr unna de sju skysyndene

Mye psykologi

Innsigelsene mot økt bruk av skyen er blant annet psykologiske barrierer mot at applikasjoner og data fysisk befinner seg på et annen sted og det uklare skillet mellom infrastruktur og applikasjoner, som kan føre til intern strid i it-avdelingen. Det er konklusjonen fra IDC i en Vmware-sponset rapport kalt "Accelerate Hybrid Cloud Success: Adjusting the IT Mindset".

Samtidig lever it-sjefer og it-avdelinger under et konstant press for å levere it-tjenester som er like kostnadseffektive som de som tilbys av eksterne leverandører.

- Teknologibarrierene for at it kan leveres som en tjeneste er stort sett på vei bort, men dette er bare det første skrittet mot reisen til nettskyen for de fleste bedrifter, sa Fredrik Sjostedt, produkt- og løsningsdirektør for Europa, Midt-Østen og Afrika i Vmware til Computerworld i februar.

- Å endre bedriftskulturen er like viktig som å implementere teknologien, mener han.

LES OGSÅ: - Gamle tanker stopper nettskyen

Les om:

Cloud Computing