Logg inn i Google uten passord

Logg inn i Google uten passord

Ny Google-tjeneste for å unngå keyloggerne: Bruk QR-kode på mobilen for å logge inn fra skrivebordet.

Søke- og tjenestegiganten Google er opptatt av hvordan du logger inn, for tiden. Det er ikke lenge siden de innførte to-nivå-innlogging, hvor du får en egen innloggingskode tilsendt til mobilen.

Og nå har de altså gått et skritt lenger for å la deg sikkert logge inn i Gmail, Google Plus, Docs og alle de andre populære og upopulære Google-tjenestene. Dette skriver Readwriteweb.

Scan og logg inn

QR-koden finnes på adressen accounts.google.com/sesame. Den kan du scanne inn med et hvilket som helst leserprogram for slikt, på smarttelefonen din. Da blir du ført til en webadresse, hvor du kan logge inn i Google, på telefonen.

Deretter får du en unik innloggingskode du kan bruke til å logge deg inn på den maskinen som viste deg QR-koden i første omgang. Dermed blir du logget inn i Google på desktop og mobil samtidig.

Hensikten er nok at du skal kunne logge inn, selv i miljøer du ikke føler deg trygg på. Nett-cafe-terminaler kan for eksempel være infisert med keyloggere, som tar opp alle tastetrykk du gjør på tastaturet, for så å gjøre informasjonen tilgjengelig for folk som ikke er deg.

Og forresten: Google presiserer at dette er en tjeneste i beta. Den kan når som helst forsvinne. Men fram til det er det kanskje nyttig?

Les om:

Cloud Computing