Mamut med første leveranse på Azure

Mamut med første leveranse på Azure

Blir en av de første i verden til å ta i bruk Microsofts nettskyløsning.

Som et av de første selskaper i Europa tar Mamut i bruk Microsofts nettskyløsning Windows Azure.

Raskere implementering, større fleksibilitet og lavere driftskostnader er bare noen av gevinstene Mamut forventer ved overgangen til nettskybasert lagring, heter det i en pressemelding fra selskapet, som leverer forretningsapplikasjoner for smb-segmentet.

Backup på Azure

Mamut har tidligere foretatt en strategisk beslutning om å erstatte deler av selskapets serverpark med Windows Azure. Nå er den første løsningen basert på Microsofts nettskyløsning klar, nemlig sikkerhetskopieringsverktøyet Mamut Online Backup som er en del av Mamut One.

Med full støtte for fillagring, Microsoft SQL og nettbaserte tjenester dekker Microsoft Azure alle nettbaserte lagringsbehov i Mamut.

- Den kanskje viktigste årsaken til Mamuts suksess over mange år, er at vi fra starten valgte en skalerbar forretningsmodell. Online tilgang til forretningsdata og nettbasert lagring er kjerneelementer i vår software + services-strategi, og med Windows Azure tar vi i bruk en plattform for våre nettbaserte tjenester som gir ytterligere skalerbarhet til vår tekniske arkitektur, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA i meldingen.

Virtualisering

Mamut reduserer samtidig den fysiske maskinparken til en tredjedel, og skal nå basere seg på Microsofts virtualiseringsteknologi Windows 2008 Server og Hyper-V.

- Med bruk av Azure og Hyper-V kan vi redusere driftskostnadene knytte t til it-infrastruktur med over 35 prosent. Videre vil skalerbarheten som Microsoft Azure gir oss, redusere fremtidig behov for investeringer i maskinvare og gi lavere samlet kompleksitet. Dette gjør det vesentlig enklere å justere kostnadene våre i forhold til inntektene, forklarer Eilert Hanoa.

Mamuts satsning på Windows Azure, Windows 2008 Server og Hyper-V er et resultat av langt og tett samarbeid med Microsoft, både lokalt og internasjonalt.

Cloud Computing